DünyaSağlık

Sinovac aşısı olan ve olacaklar dikkat! Resmi açıklama geldi!

Türkiye, aşılma çalışmalarına Sinovac ve BioNTech aşıları ile devam ediyor. Ancak son günlerde hızlı bir şekilde yayılmaya başlayan delta varyantını ile ilgili endişeler artıyor. Delta varyantın ile ilgili son resmi açıklama Sinovac aşısının üreticileri olan Çinli yetkililerden geldi.

Bir dönem salgının merkezi olan Hindistan, şimdi de delta varyantının merkezi oldu. Dünyanın yeni gündemi olan mutasyona ilişkin aşının ne kadar etkili olup olmadığı tartışma konusu oldu. Hızlı bir şekilde yayılmaya devam eden mutasyon, ülkemizin de aralarında olduğu 80 ülkede görüldü. Peki, aşılar delta mutasyonunda etkili mi?

3.DOZ KORUYUCULUĞU ARTIRIYOR

Konu ile ilgili Sinovac aşısının sözcüsü olan Liu Peicheng koronavirüs salgınında aşının delta mutasyonuna karşı etkili olduğunu açıkladı. Uzman isim, açıklamasının devamında üçüncü doz aşının koruyuculuğu artırdığını ifade etti.

UĞUR ŞAHİN DE AÇIKLAMA YAPMIŞTI

Konu ile ilgili geçtiğimiz günlerde de Uğur Şahin de açıklama yapmıştı. BioNTech Yönetim Kurulu Başkanı ve koronavirüse karşı önemli aşılardan birinin üreticisi olan Uğur Şahin, aşıların yeni çıkan varyantlara karşı da etkili olduğunun altını çizerek, “Şu anda aşımızı mevcut varyantlara uyarlamanın gerekli olduğuna dair bir kanıt yok” demişti.

DELTA VARYANTI BELİRTİLERİ NELER?

Delta mutasyonunun hızlı bir şekilde artması, delta varyantını belirtileri neler? sorusunun sıkça araştırılmasına neden oldu. Konu ile ilgili Profestör Tim Spector, açıklamasında belirtilerin arasında genel olarak baş ağrısı, boğaz ağrısı ve burun akıntısı gibi belirtilerin görüldüğünün altını çizerken, gençlerin genellikle bu hastalığı ağır bir soğuk algınlığı şeklinde geçirdiklerini de sözlerine eklendi.

Koronavirüsün sık görülen belirtileri arasında öksürük, ateş, tat ve koku kaybı olduğu açıklanmıştı.