Delta varyantını ile ilgili kötü haber geldi! Çift doz aşılı olan bir kişide görüldü!

Dünya koronavirüs salgınına karşı aşılama çalışmalarına devam ederken, şimdi de son günlerde ortaya çıkan ve hızla yayılmaya başlayan delta varyantınına kilitlenmiş durumda. Hindistan varyantı olarak da adlandırılan delta varyantınının mutasyona uğrayan hali delta plus çift doz aşı yaptıran bir kişide görülmesi herkesi şoke etti.

2019 yılının Aralık ayında ortaya çıkan v bütün dünyayı olumsuz olarak etkileyen koronavirüs salgını bir süre daha hayatımızda farklı isimlerde var olmaya devam edecek gibi gözüküyor. Konu ile ilgili gelen bir son dakika haberine göre Hindistan’da çift doz aşısını olan bir kişide Delta Plus varyantını görülmesi sonrasında aşı mutasyona karşı etkisiz mi? sorusu gündemde geldi.

ÜLKEMİZDE DELTA PLUS VARYANTINI GÖRÜLDÜ MÜ?

Dünyada delta ve delta plus mutasyonunun yayıldığına ilişkin haberlerin artması üzerine internet üzerinde Türkiye’de delta plus varyantını görüldü mü? araştırması hız kazandı. Geçtiğimiz günlerde açıklama yapan Bakan Koca, ülkemizde 134 kişide delta varyantının görüldüğünü ancak Delta Plus varyantının görülmediğini açıklamıştı.

Hindistan Sağlık Bakanı ise yaptığı açıklamasında delta plus varyantının ilk defa Nisan’da görüldüğünü duyurmuştu.

DELTA PLUS VARYANTINI BELİRTİLERİ NELER?

Delta plus varyantınına ilişkin açıklanan belirtilerde şunların olduğu ifade ediliyor:

Öksürük, ishal, deri döküntüsü, baş ağrısı, el ve ayak parmaklarda renk değişikliği, nefes darlığı ve göğüs ağrısı.

Uzmanlar ek olarak mide bulantısı, mide ağrısı ve iştahsızlık belirtileri nadir olarak görülen Delta Plus belirtileri olarak tanımlıyor.

Exit mobile version