Korkulan Oldu! Salgında Önemli Gelişmeler Var!

Bütün dünyayı etkisi altın alan ve milyonlarca kişinin hayatını kaybetmesine neden olan koronavirüs pandemisinden korkutan bir haber geldi. Aşılamadaki ilerlemenin ardından dünya çapında vaka sayılarında düşüş gözlenmişti. Ancak Dünya Sağlık Örgütü’nün son açıklamalarına göre vakalarda yeniden artış tespit edildi.

Türkiye’de 1 Temmuz itibariyle normalleşme sürecinde atılacak yeni adımlar konuşulurken, Dünya’dan üzücü haber geldi. Dünya Sağlık Örgütü, koronavirüs Delta varyantı ile ilgili çarpıcı açıklamalarda bulundu. İngiliz Daily Mail’de yayımlanan habere göre, Delta varyantı hızlı bir şekilde yayılmaya devam ediyor. Haberde ayrıca, iki doz aşının yeterli olmadığı ifade ediliyor.

Hindistan’da görülen mutasyonlu koronavirüs olan Delta varyantı, dünya çapında hız kesmeden yayılıyor. İki doz aşının yeterince koruma etkisi yaratmadığını ifade eden Dünya Sağlık Örgütü, bireyleri toplu alanlarda maske kullanmaya devam etmeleri konusunda da uyardı.

Açıklanan son verilere göre:

RUSYA’da son 24 saatte 21 bin 665 yeni vaka kaydedildi. Bu, tüm zamanların en yüksek günlük vaka sayısı olarak biliniyor.

İNGİLTERE’de 18 bin 270 yeni vaka tespit edildi. Ülkede 5 Şubat’tan bu yana en yüksek günlük vaka sayısı kaydedildi.

AVUSTRALYA’da da vakalar arttı. Sokağa çıkma yasağı yeniden gündeme getirildi.

HİNDİSTAN’da 50.400 yeni vaka tespit edildi.

HOLLANDA’da kapalı alanlarda maske zorunluluğu kaldırıldı ancak delta varyantı endişe yaratmaya devam ediyor.

FRANSA’da ise günlük vaka sayısı yeniden 2 binin üzerine çıktı.

Türkiye adım adım normalleşmeye giderken dünyadan gelen bu haber vatandaşları korkutuyor.

Exit mobile version