Delta varyantın paniği büyümeye devam ediyor! Bir ülkeye sokağa çıkma yasağı geldi!

Dünyada etkili olan koronavirüs salgınına ek olarak ortaya çıkan delta varyantını herkes tedirgin etmeye başladı. Gelen bir son dakika haberine göre Avustralya’nın Yeni Güney Galler Eyalet Başbakanı Fladys Berejiklian mutasyon virüsün hızlı bir şekilde yayılmasıyla birlikte, eyalet genelinde sokağa çıkma yasağının ilan edildiğini açıkladı.

Eyalet Başbakanı Berejiklian, açıklamasında, “Salgın başladığından bu yana Yeni Güney Galler, en korkunç dönemini geçiriyor” ifadelerini kullandı. Delta varyantının hızlı bir şekilde yayılması bir ülkede sokağa çıkma yasağının ilan edilmesine neden olmasından sonra Türkiye’de de böyle bir durumun olup olmayacağı merak ediliyor.

ÇIKMAK YASAK

Gelen son bilgiye göre bugün saat 18.00’de başlayacak olan sokağa çıkma yasağı 9 Temmuz Cuma 23.59’a kadar devam edecek. Bu tarihler arasında gıda ve tıbbi bakım ihtiyaçlarının karşılanmasının dışında sokağa çıkma yasağı uygulanacak.

Aynı zamanda belirtilen tarihler arasında düğün organizasyonları yasaklanırken, cenaze törenlerine katılım sosyal mesafe tedbirlerine uyulması koşulu ile en fazla 100 kişi ile sınırlı tutulacak.

KAPANMA ÇAĞRISI YAPILDI

Konu ile ilgili Yeni Güney Galler Eyalet Başbakanı Gladys Berejiklian gazetecilere önemli açıklamalarda bulundu. “Salgın başladığından bu yana Yeni Güney Galler, en korkunç dönemini geçiriyor” ifadelerini kullanmıştı.

Exit mobile version