Bugün milyonlarca öğrenci, koronavirüs salgını gölgesinde soruların başında ter dökecek. İyi bir üniversiteye gidebilmek ve iyi bir işe sahip olmanın ilk yolu olan YKS sınavı bugün yapılıyor. Sınavdan çıkan adaylar YKS puan hesaplama 2021 ekranını arıyor. İşte haberimizde YKS TYT baraj puanı hakkında merak edilenler ve YKS AYT kaç net kaç puan getirir? sorusunun cevabı..
Adayların A-TYT puanının hesaplanması için temel matematik ya da Türkçe testlerinden en az 0,5 ya da daha fazla puan almasının gerekli olduğu ifade edildi. Bu şartı sağlayan adayların A-TYT puanı hesaplanacaktır.
26 – 27 Haziran tarihlerinde yapılacak olan YKS sınavlarında öğrenciler başarılı olmak için ter dökecek. Heyecanlı bekleyişte olan öğrenciler ve öğrencilerin velileri, YKS baraj puanı kaç? YKS TYT’de kaç ne kaç puan yapar? sorusuna cevap arıyor. Peki, YKS yanlış cevaplar doğruyu götürüyor mu?
YKS TYT BARAJ PUANI
YKS sınavında 150 ve üzeri puan alan adaylar, TYT ile uan alan yerler için tercihte bulunabilecektir. TYT’de 150 ve üzeri puan alan adaylardan SAY, SÖZ, EA, DİL puanları 180 ve üzeri olanlar, bu puan türleri ile öğrenci alan lisans programları ile birlikte TYT puanı ile öğrenci alan ön lisans programlarını tercih edebileceklerdir. TYT’de 150 ve üzeri puan alan adaylardan SAY, SÖZ, EA, DİL puanları 180 ve üzeri olmayan adayların sadece ön lisans programlarını tercih etme hakları bulunmaktadır.
YKS TYT KAÇ NET KAÇ PUAN GETİRİR?
YKS kaç net kaç puan getirir? sorusuna adayların yaptıkları cevaplara göre değişkenlik gösterebiliyor. Adayların testlerinden her bir soru için standart puan hesaplanacaktır. Hesaplamada da şu yol izlenmektedir:
Çözülen sorularda doğru ve yanlış cevapların sayısı hesaplanacaktır. Doğru cevap sayısı yanlış sayısının dörtte biri çıkartılarak adayın almış olduğu ham puan hesaplanır
Son sınıfta olan öğrencilerin aldıkları puanların, testlere göre ortalama ve standart sapması olacaktır.
Standart sapma kullanılarak, tüm adaylar için ortalama 50, standart sapma 10 olarak hesaplanacaktır.
A-SAY, A-SÖZ, A-EA, A-DİL puanlarının her biri kendi içinde en küçüğü 100, en büyüğü 500 olan puanlara dönüştürülerek SAY, SÖZ, EA, DİL puanları oluşturulacaktır. Ağırlıklı puanlar, SAY, SÖZ, EA, DİL puanlarına dönüştürülürken ilgili testlerin her birinden soru sayısının %20’si oranında ham puan alan adayların 180 SAY, SÖZ, EA, DİL puanı almaları sağlanacaktır.
Ortaöğretim kurumlarında, Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi dersini almak zorunda olmayan veya farklı müfredat ile alan öğrenciler (İmam Hatip Okulları öğrencileri/mezunları hariç), TYT Sosyal Bilimler Testinde yer alan Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi sorularından muaf tutulacaktır. Bu öğrenciler, Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi soruları yerine Felsefe alanından 5 soru cevaplandıracaklardır. Bu doğrultuda; TYT Sosyal Bilimler Testinde toplam 25 soru bulunacaktır. Cevap kâğıdında bu test ile ilgili alanda 25 cevap alanı bulunacaktır. Tüm adaylar, ilk 15 sorunun tamamından sorumlu olacaklardır.