DünyaSağlık

DSÖ’den Lambada varyant açıklaması geldi!

Gelen bir son dakika haberine göre Dünya Sağlık Örgütü çok önemli bir açıklama yaptı. Yapıtığı açıklamasında Latin Amerika ülkelerinde etkili ola varyantın beraberinde pke çok vakayı da getirdiğini ifade etti.

Tüm dünya koronavirüs salgıyla uğraşamaya devam ediyor. Aşılama çalışmaları ne kadar hızla devam ederse etsin, virüse ek olarak ortaya çıkan mutasyonlar can sıkmaya devam ediyor. Son olarak DSÖ’den lambda varyant açıklaması geldi.

GÜVENİLİR ÇALIŞMA BULUNMUYOR

DSÖ, açıklamasında lambda varyantının 1 hafta önce “Gözlem altın olanlar” kategorisine alınması gerektiğine karar verdiğini belirtti.

DSÖ Viral Hastalıklar uzmanı Dr. Jairo Mendez-Rico, DW’ye yapmış olduğu açıklamasında, “Şimdiye kadar Lambda varyantının daha agresif olduğuna dair bir kanıt yok. Daha yüksek bir enfeksiyon oranı olasılığı olmasına rağmen, Gama veya Delta varyantları ile karşılaştırmak için henüz yeterince güvenilir çalışmalarımız bulunmuyor” ifadesini kullandı.

İLK OLARAK 2020’DE GÖRÜLMÜŞTÜ

Belirtilen lambda varyantının ilk olarak 2020 yılının Ağustos ayında Peru’da görüldüğü yeniden hatırlatıldı.

Lambda varyantının Brezilya, Şili, Arjantin gibi ülkelerle brlrikte 29 ülkede görüldüğü açıklandı. En yüksek ölüm ve vakaların bulşam aoranı ise ytüzde 80 olarak Peru olarak açıklandı.