Kamu PersonelleriKpss A Memur Alım İlanlarıPersonel Alımı

Kamuya Personel Alımı İçin Duyuru Yapıldı! Başvurular Ne Zaman?

Hazine ve Maliye Bakanlığı’na bağlı Merkezi Finans ve İhale Birimi 15 Uzman Personel alacağını duyurdu. Peki başvurular ne zaman başlıyor? Başvuru için neler isteniyor? Resmi Gazete’de de yayımlanan duyurunun detayları bu haberde.

Toplam 15 adet Uzman Personel pozisyonu için 2 Ağustos – 20 Ağustos 2021 tarihleri arasında Seçme ve Giriş Sınavı yapılacak. Duyuruda ayrıca pandemi ve sokağa çıkma kısıtlamaları nedeniyle sınav tarihlerinde değişiklik olabileceği de belirtildi.

Hangi Alanlardan Kaç Personel Alınacak?

Duyuruda belirtilen maddelere göre 2 adet Bilgi Teknolojileri Yöneticisi alınacak. Diğer 13 Uzman Personel ise mezuniyet alanlarına göre aşağıdaki şekilde dağılım gösterecek:

Uzman Personel I. Grup (Hukuk): 2 personel
Uzman Personel II. Grup (Matematik, İstatistik, İstatistik-Matematik): 2 personel
Uzman Personel III. Grup (İktisat, Maliye, Ekonomi, Maliye ve Ekonomi): 2 personel
Uzman Personel IV. Grup (Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkileri): 1 personel
Uzman Personel V. Grup (İlanda belirtilen Mühendislik Programları): 2 personel
Uzman Personel VI. Grup (Bilgisayar Mühendisliği, Sistem Mühendisliği, Bilişim Sistemleri Mühendisliği, Yazılım Mühendisliği, Kontrol ve Bilgisayar Mühendisliği): 2 personel
Uzman Personel VII. Grup (Görsel İletişim Tasarımı, Görsel Sanatlar ve Görsel İletişim Tasarımı, Medya ve Görsel Sanatlar, İletişim Tasarımı, İletişim Tasarımı ve Yönetimi, İletişim Tasarımı ve Medya, İletişim Tasarımı ve Yeni Medya, Medya ve İletişim, Medya ve Uygulamalı Görsel Sanatlar): 1 personel
Uzman Personel VIII. Grup (Biyoloji, Kimya, Biyoloji-Kimya): 1 personel

Seçme ve Giriş Sınavı Nasıl Yapılacak?

Seçme ve Giriş Sınavı yalnızca sözlü sınav şeklinde yapılacak.

Giriş Sınavı (Açıktan istihdam edilecek personel); Kamu Personeli Seçme Sınavı sonuçlarına göre başvuran adaylardan, en yüksek puana sahip olandan başlanarak bölümler için belirlenen kontenjanın dört katı aday (son sıradaki adayla eşit puan alan adaylar da dahil olmak üzere) sözlü sınava çağrılacak.

Seçme sınavı (Aylıksız izinli veya geçici görevli olarak istihdam edilecek kamu personeli) ise birimde çalışmak üzere yapılan başvurulardan, birimin insan kaynakları planlamasına uyan ve MFİB Personel Yönetmeliğinde sayılan şartları taşıyan adaylar sözlü sınava çağırılacak.

Sözlü sınavda adayların birim hizmetlerinin gerektirdiği niteliklere sahip olup olmadıkları göz önünde bulundurulacak. Her adaya komisyon tarafından ayrı notlar verilecek. Notların aritmetik ortalaması, sözlü sınav sonucunu belirleyecek. Sınavın başarılı sayılabilmesi için 100 üzerinden 60 olma şartı bulunuyor. Türkçe sınavın yanında, İngilizce sözlü sınav da yapılacak. Sınavlarda, uzman personel adaylarının mesleki bilgileri, Birimin Mutabakat Zaptındaki görevlerine ilişkin konular hakkındaki bilgi düzeyleri, yabancı dili kullanma becerileri, genel kültür düzeyleri, anlama, kavrama, ifade ve temsil etme kabiliyetleri de değerlendirilecek.

Başvurular Kariyer Kapısı Üstünden Yapılacak

Başvurular 15/06/2021-16/07/2021 tarihleri arasında Kariyer Kapısı’nda https://isealimkariyerkapisi.cbiko.gov.tr üzerinden gerçekleştirilecek. Elektronik ortam dışında yapılan başvurular dikkate alınmayacak. Seçme Sınavına başvuru yapacak adayların, e-Devlet başvurusu aşamasında ilgili alanda, ‘geçici görevli olarak’ veya ‘kurumundan aylıksız izinli sayılarak’, Birimle ‘hizmet sözleşmesi imzalamak suretiyle’ çalışma seçeneklerinden birini belirtmeleri zorunlu kılındı.