Dünya

Koronavirüs salgını devam ederken, kara mantar hastalığı bir ülkede daha görüldü!

Tüm dünya koronavirüs salgını ile mücadele etmeye devam ederken, son dönemlerde kara mantar hastalığı panik yaratmaya başladı. Öyle ki son açıklama Arjantin Sağlık Bakanlığı tarafından yapıldı. Bakanlık yaptığı açıklamasında koronavirüsten taburcu olduğu bilinen bir kişinin mukormikoz hastalığı (Kara Mantar) yakalandığını doğruladı. Bu akanın Arjantin’de ilk vaka olduğu açıklandı.

Açıklama Arjantin Ulusal Sağlık Bakanlığı tarafından yapıldı. Bakanlığı Formosa eyaletinde koronavirüse yakalanan bir kişinin mukormikoz hastalığına yakalandığını teyit etti. 47 yaşındaki kadının koronavirüs tedavisi sonrasında taburcu olduğunu ve daha sonra kara mantar hastalığının belirtilerinin görülmeye başladığını açıkladı. Kişinin yüksek ateş tansiyon hastalığı ve tip 2 diyabet hastalığının olduğu belirtildi.

DAMAK YARALARI ÇIKTI

Arjantin Sağlık Bakanlığı ilk karamantar vakasının koronavirüs sebebiyle taburcu olduktan sonra kişide damak yarası, baş ağrısı ve duyma bozukluğunun görüldüğünü belirtti. Kişiden 9 Haziran tarihinde numune alındığı ve 12 Haziran’da da kara mantar teşhisinin konulduğunu duyuruldu.

KARA MANTAR YAYILMAYA DEVAM EDİYOR

Kara mantar hastalığı ilk olarak vakaların zirve yaptığı Hindistan’da görüldü. Paniğe yol açan hastalığının bilimsel adı Mukormikoz olarak ifade edildi. Bu hastalık özellikle koronavirüse yakalanan kişilerde görülüyor. Hataların yaklaşık yüzde 60’ı gözlerini kaybetmek zorunda kalıyor.

Hastalık Hindistan dışında, Irak, Mısır, Meksika ve Arjantin gibi ülkelerde görüldü.