Ekonomi

Vakıfbank birikimleriniz için 12 bin TL’ye kadar devlet katkısı veriyor!

Kamu bankalarından olan Vakıfbank, müşterileri için harekete geçerek yeni bir kampanyaya imza attı. Birikimlerini Vakıfbank Çeyiz Hesabı’nda değerlendirenlere 12. 037,24 TL’ye kadar devlet katkısı sunuyor. Vakıfbank Çeyiz hesabı için merak edilen detaylar haberimizde..

Evlenecek olan çiftler için son dönemlerde çeyiz hesabı araştırması hız kazandı. Çiftler biriktirdikleri birikimlerini Vakıfbank Çeyiz Hesabı içerisinde değerlendirdiklerinde ortalama 12 bin TL’ye kadar devlet katkısından yararlanabiliyor. Başvurular için en yakın Vakıfbank şubesine başvurmak yeterli.

Vakıfbank Çeyiz Hesabı’ndan yararlanmak için birtakım şartları taşımak gerekiyor. İşte 12 bin TL devlet katkısından yararlanmak isteyenler için detaylar:

Kimler Çeyiz Hesabı Açtırabilir?

  • Çeyiz Hesabı’nı sadece T.C. vatandaşı gerçek kişiler ile mavi kart sahipleri açtırabilir.
  • 18 yaşından küçükler adına veli ya da vasisi tarafından Çeyiz Hesabı açtırılabilir.
  • 18 yaşından büyüklerin hesap açtırabilmesi için hiç evlilik yapmamış olmaları ve azami 24 yaşını doldurmamış olmaları gerekmektedir.
  • Çeyiz Hesabı ortak hesap olarak açtırılamaz.
  • Evlenmeyi planlayan çiftler birbirinden ayrı olarak Çeyiz Hesabı açtırarak devlet katkısından ayrı ayrı faydalanabilir.

Çeyiz Hesabı’na Yapılan Ödeme Tutarları ve Koşulları Nelerdir?

  • Katılımcı Çeyiz Hesabı’nın açılış tarihinde, bir defaya mahsus olmak üzere, Çeyiz Hesabına Dair Yönetmeliğin 5. maddesinde belirtilen üst sınırı aşan bir tutar yatırabilir. Bu tutar 31.149,19 TL’yi* geçemez.
  • Müşteri tarafından hesaba düzenli olarak aylık ya da 3 aylık dönemlerde yatırılacak tutarlar kasadan, vadesiz mevduat hesabından, vadesiz mevduat hesabında yeterli bakiye olmaması durumunda talimatının bulunması halinde sırasıyla havuz hesabından sonra kredili mevduat hesabından, düzenli ödeme talimatı bulunmaması durumunda ise limitler dahilinde kalınmak şartı ile herhangi bir kanaldan yatırılabilecektir.
  • Düzenli ödeme periyodu olan aylık veya 3 aylık ödeme tercihi her 12 aylık dönem başında değiştirilebilecektir.
  • Düzenli aylık ödemelere* ilişkin alt sınır 207,66 TL, üst sınır 2.076,61 TL’dir. Ödemelerin üç aylık ödeme planına* göre yapılması durumunda 3 ayda bir yapılacak ödeme tutarı asgari 622,98 TL ve azami 6.229,85 TL’dir. Düzenli ödemeler, alt ve üst sınırlar dahilinde kalınmak kaydıyla, farklı tutarlarda yapılabilir.
  • Düzenli ödemeler ilgili ay veya 3 aylık periyodun içerisinde yapılabilir.
  • Sözleşme dahilinde yapılan ödemeler toplamı alt sınıra ulaştığında katılımcı ilgili ay veya 3 aylık dönem için düzenli ödemesini tamamlamış sayılır.

Çeyiz Hesabı’na Uygulanan Faiz Tahakkukları Nasıl Gerçekleşir?

  • 3 yıllık süre sona ermişse ve müşteri devlet katkısına hak kazanıp bankaya başvuruda bulunursa, 3 yıllık sürenin bitiminden sonra yapılan ödemeler için ödeme tarihi ve hesap kapama tarihi arasında geçen süre üzerinden güncel faiz oranları ile hesaplanan birikmiş faizler de kapanış bakiyesine eklenecektir.
  • Ancak, 3 yıllık süre sona ermesine rağmen müşteri devlet katkısına başvuru yapmadan hesabını kapatmak için bankaya başvurursa, yalnızca tamamladığı son döneme (12 aylık dönem) kadar yapmış olduğu düzenli ödeme tutarlarının faizini alabilecek; içerisinde bulunduğu ancak tamamlayamadığı dönemde yatırılan düzenli ödemeler için ise faize hak kazanamayacaktır. Bu hususlar, müşterinin ikinci dönem başı ile üçüncü dönem sonu arasında hesabını kapatmak istemesi için de geçerlidir.
  • Hesabın birinci dönem sonundan önce kapatılması durumunda ise, müşteri yaptığı düzenli ödemeler için hiçbir şekilde faize hak kazanamayacak, yalnızca hesapta bulunan düzenli ödeme tutarları müşterinin vadesiz mevduat hesabına aktarılacaktır.
  • Vergi kesintisi, birer yıllık dönemler sonunda geçerli cari vergi oranları üzerinden hesaplanacaktır. 1. dönem sonunda faiz tahakkukunun yapıldığı gün hesabın kapatılması halinde, hesabın açılıştaki vadesinin değişmesi nedeniyle yeni vade için uygulanacak stopaj oranı ile hesabın olması gereken vadesine uygulanacak stopaj oranı arasındaki fark tahakkuk edilen brüt faiz üzerinden hesaplanarak hesaptan tahsil edilecektir.

Çeyiz Hesabı’ndan Bir Dönem İçerisinde Azami Kaç Kez Para Çekilebilir?

  • Çeyiz Hesabı’ndan 1 dönem içerisinde en fazla iki kez para çekilebilmektedir. Çekim hakkının kullanılması halinde Çeyiz Hesabı’nda kalan bakiyenin, hesabın açılış tarihinden itibaren yatırılması gereken asgari tutarlar toplamından az olmaması gerekmektedir.
  • Katılımcının Devlet Katkısına Hak Kazanabilmesi İçin Hangi Koşullar Sağlanmalıdır?
  • Evlilik tarihinden önce asgari 3 yıl boyunca Çeyiz Hesabı’na düzenli ödeme yapması,
  • Çekim Hakkı ve Düzenli Ödemenin Aksatılmamasına Dair Yönetmeliğin 5. Maddesi’nin Dördüncü, Beşinci ve Altıncı Fıkralarında belirtilen şartlardan herhangi birini ihlal etmemesi,
  • 27 yaşını doldurmadan ilk evliliğini yapması,
  • Evlilik tarihinden itibaren 6 ay içerisinde uluslararası aile cüzdanı ve ilk evliliği olduğuna dair 5490 sayılı Nüfus Hizmetleri Kanunu’nun 44. Maddesi gereğince İlçe Nüfus Müdürlüklerinden alacağı belge ile bankamıza müracaat etmesi gerekmektedir.

VAKIFBANK ÇEYİZ HESABI HAKKINDA MERAK EDİLEN TÜM DETAYLAR İÇİN BURAYA TIKLAYIN