DünyaSağlık

Araştırma sonuçları ortaya çıktı! Koronavirüsten daha fazla koruyor!

Tüm dünya salgın ile mücadele ederken, Almanya’da önemli bir araştırma ypaıldı. Yapılan araştırma sonuçlarına göre AstraZeneca ve BioNTech aşılarının kombine edilerek uygulanması halinde bağışıklığın daha da fazla güçlendirdiği tespit edildi.

Araştırma Saarland Üniversitesi tarafından yapıldı. 2 aşının kombine edilerek 250 üzerinde uygulanmasına ilişkin test sonuçları açıklandı. Üç gruba ayrılan kişilerin ilkine iki doz BioNTech/pfizer aşısı, ikincisine iki doz AstraZeneca aşısı, üçüncü gruba ise bir doz BiONTech bir doz da AstraZeneca uygulandı.

SONUÇLAR ÇIKTI

Çıkan sonuçlara göre iki doz BioNTech aşısı uygulanan kişiler ile bir doz BioNTech bir doz da AstraZeneca aşısı uygulanan kişilerin bağışıklıkları farklı çıktı. Kombine aşı uygulanan kişilerin, diğer kişilere göre daha fazla güçlendiği ortaya çıktı.

Araştırmacılar bu testin sonucunu şaşırtıcı olarak değerlendirirken, kombine aşılamadan sonra kişilerde daha fazla antikor oluştuğunu söyledi.

ONAY SÜRECİ TAMAMLANMADI

Uzmanlar, bu durumun henüz bir araştırma olduğu ve araştırmanın onay sürecinin tamamlanmadığını ifade etti. Araştırmanın kişilerin yaş ve cinsiyet ile birlikte, muhtemel yan etkilerinin de ölçülmediği ifade edildi