DünyaSağlık

Kara mantar kabusu büyümeye devam ediyor! Başka ülkeye sıçradı! İlk ölüm vakası..

Tüm dünya koronavirüs salgın ile mücadele ederken, ilk olarak Hindistan’da görülen ve yavaş yavaş çevre ülkelere de yayılmaya başlayan kara mantar sebebi ile can kaybı artmaya devam ediyor.Hindistan’dan sonra Bagladeş ve Irak’ta da görülen kara mantar enfeksiyonundan ilk ölüm vakasının gelmesi üzerine tüm dünya alarm durumuna geçti.

Hindistan koronavirüs salgını sebebiyle çok zor günler geçirmeye devam ediyor. Salgının pençesinde olan ve günde 150 bin yeni vakanın tespit edildiği ülkede şimdi de kara mantar kabusu başladı. Ancak bu kabus şimdi de başka ülkelerde görülmeye başlandı.

IRAK’TA İLK ÖLÜM GÖRÜLDÜ

Gelen son bilgiye göre kara mantar enfeksiyonu Irak’ta görüldü. Irak’ta hayatını kaybeden bir kişide kara mantar enfeskyionu görüldü. Konu ile ilgili Sağlık Genel Müdürü Saddam et-Tavil, enfeksiyonun, vefat eden kişinin ölüm belgesinin düzenlenmesi sırasında tespit edildiğini açıkladı.

BANGLADEŞ’DE DE İLK ÖLÜM

Hindistan’a komşu olan Bangladeş’de de ilk ölüm görüldü. 65 yaşındaki hastanın kara mantar enfeksiyonu sebebiyle hayatını kaybettiği ve üç gün önce vefat eden kişinin muayene sonucunda enfeksiyondan öldüğü belirtildi.

MISIR’DA DA GÖRÜLDÜ

Kara mantar, koronavirüs gibi yavaş yavaş tüm dünyaya yayılmaya başlandı. Mısır’da da ortaya çıkan hastalıkta vakaların az olduğu ifade edilirken, vaka sayısına dair net bir bilgi paylaşılmadı.