Koronavirüsten kırılan Hindistan’da salgını atlatanlar siyah mantar oluyor! 219 ölü!

Koronavirüs salgınında son dönemlerde en çok etkilenen ülkelerden biri Hindistan oldu. Hindistan’da ülkeye özgü ortaya çıkan mutasyon tüm dünyaya yayılım gösterirken, gelen bir haber herkesin paniklemesine sebep oldu. Çünkü Hindistan’da koronavirüsü atlatanlarda siyah mantar hastalığının görüldüğü duyuruldu. Doktorlar, hastalığın daha fazla yayılmaması için binlerce kişinin gözlerini çıkarmaya başladı.

Hindistan, salgının merkezi haline geldi. Şimdi de salgının merkezinde siyah mantar alarmı başladı. Doktorlar çözüm olması adına, hastaların gözlerini çıkartırken, bazı kişilerin görme yetisini kaybettiği açıklandı. Hastalığın koronavirüsü tedavi etmek için kullanılan steroidlerden kaynaklandığı tahmin ediliyor.

HASTALARIN YÜZDE 60’I GÖZLERİNİ KAYBETTİ

Siyah mantar olarak adlandırılan göz hastalığı, vakaların artması konusunda herkesi endişelendirdi. Konu ile ilgili gelen son bilgiye göre siyah mantar salgını Hindistan’ı olumsuz etkilemeye devam ediyor. Hastalık, ülke genelinde paniğe sebep olurken, hastaların yüzde 60’ı gözlerinden birini ya da ikisini kaybetti.

HASTALARIN GÖZLERİNİ OYUYORLAR

Kısa süre içerisinde sosyal medyada gündem olan kara mantar hastalığı, “Hastaların gözlerini oyuyorlar” şeklinde halka duyurulunca, ülke genelinde panik yaşandı. Doktorlar tarafından yapılan açıklamada salgının koronavirüsü tedavi etmek için kullanılan ilaçlarda yer alan streodilerden kaynaklandığını ifade ediyor.

Exit mobile version