DünyaSağlık

Bir bu eksikti! Köpeklerden insanlara geçen yeni koronavirüs tespit edildi!

Dünya koronavirüs salgını ile uğraşmaya devam ederken, bir yandan da salgının etkisini hafifletmek adına aşılama çalışmaları devam ediyor. Ancak bu süreç içerisinde gelen bir haber herkese “Bir u eksikti!” dedirtti. Gelen son bilgiye göre köpeklerden insanlara bulaşan yeni bir koronavirüs türü tespit edildi.

Köpeklerden bulaşan yeni koronavirüs türü, onaylanırsa, koronavirüsün 8’inci türü olan tıp literatürüne geçecek. Konuyla ilgili araştırma, bilim insanları tarafından geçtiğimiz haftalarda yapıldı.

İlk olarak 2017 – 2018 yılları arasında görülen ve köpeklerden insanlara geçtiği ifade edilen ve zattüreye sebep olan virüsün, farklı bir koronavirüs olduğu ortaya çıktı. Eğer bu virüs, hastalık yapıcı olarak onaylanırsa, koronavirüsten sonra, koronavirüsün 8’inci türü olarak kayıtlara geçecek.

8 KİŞİDE GÖRÜLDÜ

Konuya ilişkin araştırma Malezya’nın Sarawak eyaletinde yapıldı. Bilim insanları 301 hastadan almış oldukları burun ve mukus örneklerini inceleyerek, 5 yaşın altındaki çocuklarda da olmak üzere toplam da 8 kişide bu virüsün tespit edildiğini ortaya koydu.

BİLİM ADAMLARI 7 VİRÜS DAHA KEŞFETMİŞTİ

Bilim adamları bugüne kadar hayvanlardan insanlara bulaştığı tespit edilen ve insanlarda hastalığa neden olan 7 farklı koronavirüs türünün daha keşfettiğini duyurmuştu. Bu virüslerden en yaygın olanları SARS, MERS ve COVİD-19 isimleri ile biliniyor.