DünyaSağlık

Koronavirüsün yeni belirtisi açıklandı! Erken işaret olabilir!

Tüm dünya 2019 yılının Aralık ayında ortaya çıkan ve kısa süre içerisinde her yere yayılan koronavirüs salgını ile uğraşmaya devam ediyor. Salgının üzerindne1,5 yıl geçmesine rağmen koronavirüs ile ilgili yeni bilgiler öğrenmeye devam ediyoruz.

Konu ile ilgili flaş bir açıklama geldi. Vakaların alarm verdiği Hindistan’da yapılan araştırmalar sonucunda ağızda meydana gelen aşırı kuruluğun koronavirüsün erken bir işareti olabileceği ifade ediliyor. Detaylar haberimizde..

YENİ BELİRTİLER ÇIKMAYA DEVAM EDEBİLİR

salgının en temel belirtileri arasında tat ya da koku kaybı bulunuyor. Ancak bunun dışında baş ağrısı, kemik ağrısı ve ishal gibi ana belirtiler de koronavirüsün belirtileri olarak gösteriliyor. Bilim adayları her geçen gün yeni belirtilerin ortaya çıkabileceğini ifade ediyor.

DİLİN KAŞINMASI VE BELİRSİZ AĞRI HİSSİ

Açıklama Hindistan’ın Karnataka eyaleti Bengaluru’daki doktorlar tarafından yapıldı. Buna göre ağızdaki aşısı kuruluğun koronavirüsün erken dönem belirtisi olabileceği ifade edildi. Aynı zamana dilin kaşınması, belirt”siz ağrı hissi de salgının belirtileri arasında olabilir.

Uzmanlar tarafından yapılan açıklamada farklı varyantınların (mutasoynların) farklı semptomlara neden olabileceği belirtildi.