Tüm dünyada Hindistan mutasyon paniği başladı! Eğer Türkiye’de görülürse..

Tüm dünya an itibariyle Hindistan’da başlayan mutasyon paniğine karşı mücadele ediliyor. Sağlık sisteminin çökmesine neden olan Hindistan mutasyonu henüz ülkemizde görülmedi. Ancak uzmanlar Hindistan mutasyonunun ülkemizde görülmesi durumunda yeni tedbirlerin alınacağı söyledi. İşte detaylar..

Hindistan her geçen gün açıkladığı veriler ile birlikte koronavirüsün merkezi haline geldi. İki mutasyonu içerisinde barındıran Hindistan mutasyonu, Avrupa’da da görüldü. Ülkemizde görülmeyen yeni mutasyonun görülmesi durumunda yeni kararların da hemen alınacağı ifade edildi. Uzmanların Hindistan mutasyonuna dair önemli açıklamaları haberimizde..

İNSAN HÜCRESİNE DAHA SIKI BAĞLANIYOR

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın yaptığı açıklamalar sonrasında bir kere daha gündeme gelen Hindistan varyantınının vücuda bulaşma şekli herkesi korkuttu. İki mutasyonu da içerisinde barındıran virüs, daha hızlı bölünebildiği için insan hücresine daha sıkı bir şekilde bağlanıyor.

Hindistan mutasyonunun şu anda sıkça Avrupa ülkelerinde görülüyor olması, Türkiye’yi de endişelendirdi. Bu durumda Hindistan ya da Hindistan temaslı seyahatlerden Türkiye’ye gelmek isteyenlerin 14 gün boyunca karantinaya alınması kararı alındı.

HİNDİSTAN VARYANTININA RASTLAMADIK

Yapılan testler sonucunda ülkemizde Hindistan mutasyonunun tespit edilmesi durumunda, Hindistan ve çeşitli temaslı olan ülkelerdeki uçuşlar askıya alınacak. Konuyla ilgili merak edilenleri açıklayan Sağlık Bilimleri Üniversitesi Gülhane Eğitim ve Araştırma Hastanesi Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji Uzmanı Doç. Dr. Ümit Savaşçı şu açıklamayı yaptı:

“Bugüne kadar ülkemiz de İngiltere, Güney Afrika, Brezilya gibi birçok mutasyon gördük. Bulaş yönünden biraz artış yaşandı fakat hastalığı ağır geçirme anlamında bir etkisi olmadı. Hindistan’da ciddi ölüm vakaları yaşanıyor. Fakat bu hem sağlık altyapısının iyi olmaması hem de vaka sayısının çok olmasıyla ilişkili. Yoksa bu, varyantın daha öldürücü olduğu anlamına gelmiyor. Ülkemizin ciddi bir sıkıntı yaşayacağını düşünmüyorum. Ayrıca Hindistan varyantına da rastlamadık”

Exit mobile version