SağlıkDünya

Koronavirüs aşısında kötü haber! 3. doz..

Tüm dünya koronavirüs salgınını yenmek adına aşı çalışmalarına hız veriyor. Ülkemizde de hızlı bir şekilde devam eden aşı çalışmalarına rağmen, hala aşı hakkını kullanmayan kesim bulunuyor. Ancak ABD’li ilaç firması Pfizer yeni tip koronavirüs aşılarını yaptıran kişilerin 1 yıl içinde 3. doz aşıya da ihtiyacı olabileceğini duyurdu.

Konuyla ilgili açıklama firmanın CEO’su Albert Bourla tarafından CNBC televizyonuna yapıldı. Yapılan açıklamada senaryoya göre 6 – 12 ay içerisinde vatandaşların 3. doza ihtiyaç duyulacağını ifade etti. Yeni virüslerin ve mutasyonların ortaya çıkması bu kararı almada çok önemli bir rol oynayacağının da altı çizildi.

DAHA FAZLA VERİYE İHTİYAÇ VAR

BioNTech Pfizer koronavirüs aşılarına ilişkin verilerin şu anda 2 binden fazla kişiye dayandığını ancak korumanın 6 ay sonra da etkili olup olmadığını belirlemek adına daha çok veriye ihtiyaç olabileceği belirtildi.

ÜÇÜNCÜ DOZ TEST EDİLİYOR

Pfizer ve BioNTech koronavirüs aşısının Şubat ayında virüsün yeni varyantlarına karşı bağışıklık tepkisini daha iyi anlamak adına koronavirüs aşısının üçüncü dozunu test ettiklerini belirtmişti.

Johnson & Johnson CEO’su Alex Gorsky koronavirüs aşılarının da aynı mevsimsel grip aşıları gibi her yıl uygulanabileceğini ifade etmişti.