Araştırmalar sonucunda yeni virüs bulundu! İlk olarak felç ediyor sonra öldürüyor!

Dünya koronavirüs salgınıyla mücadele ederken, Avustralya’da yapılan bir araştırma sonucu herkesi şoke etti. Avustralya’da yarasaları inceleyen araştırmacılar, insana bulaşan bir virüs saptadı. Tespit edilen bu virüs ilk olarak bulaştığı kişi felç ediyor, daha sonra öldürüyor.

Tüm dünya 2019 yılının Aralık ayında ortaya çıkan ve her ülkeye bulaşan koronavirüs salgınına ilişkin, çalışmalarına hızla devam ediyor. Virüsün yayılmasını engellemek ve durdurabilmek adına aşı lamalar da tüm hızıyla devam ediyor. İlk günden beri yarasalarla ilgili yapılan araştırmalara bir yenisi daha eklendi.

SALYA YOLU İLE İNSANLARA BULAŞIYOR

Bilim adamları yaptıkları araştırmanın sonucunda yeni bir virüs türü keşfetti. Yaptıkları araştırmanın sonucunda virüsün salya yolu ile insanlara bulaşabilme kapasitesinde olduğu bilgisinin de altını çizdi. Aynı zamanda bu virüsün salya yolu ile insanlara bulaşılabileceği ifade edildi.

İLK ÖNCE FELÇ EDİYOR

Virüsün ilk olarak kişiyi felç ettiğini ve daha sonra öldürdüğü ortaya çıktı. Ekip, virüsün yarasaların sadece yüzde 1’inde olmasına rağmen yarasalarla yakın temasta olunmaması gerektiğini belirtti.

TEMAS ETTİKTEN SONRA BİRKAÇ DAKİKADA HEMEN TEMİZLENMELİ

Uzmanlar, yaptıkları araştırma sonucunda yarasa tarafından ısırılan ya da tükürüğü ile temas eden kişilerin o bölgeyi en az birkaç dakika boyunca temizlemesi ve mutlaka bir antiseptik kullanması gerektiğini belirtti.

Exit mobile version