AstraZeneca koronavirüs aşısının kanda pıhtılaşma yaptığı kabul edildi!

Tüm dünya çeşitli koronavirüs aşılarını üretmek için çalışmalarına tam gaz devam ediyor. Bu kapsamda üretilen AStraZeneca aşısının son günlerde, kanda pıhtılaşma yaptığı iddia edilmişti. Gelen bilgiye göre aşının kanda pıhtılaşma yaptığı resmen kabul edildi.

Konuyla ilgili açıklama Avrupa İlaç Ajansı tarafından yapıldı. Ajans tarafından yapılan açıklamada AstraZeneca aşısının kanda pıhtılaşmaya neden olduğu ifade edilirken, bu vakaların nadir olarak görüldüğü açıklandı.

ÇOK NADİR ETKİLERİ OLARAK..

Avrupa İlaç Ajansı (EMA) tarafından üretilen AStraZeneca hakkında yapılan açıklamada koronavirüs aşısının kanda pıhtılaşma ile bağlantılı olabileceği belirtildi. EMA tarafından yapılan açıklamada, “EMA’nın güvenlik komitesi bugün, düşük trombositli olağandışı kan pıhtılarının aşının çok nadir yan etkileri olarak listelenmesi gerektiği sonucuna vardı” denildi.

AŞI KULANIMINA ÜYE DEVLETLER KARAR VERECEK

EMA açıklamasının devamında aşı kullanımına üye devletlerin karar verebileceğini belirterek şu açıklamayı yaptı:

“EMA, “Şimdiye kadar, bildirilen vakaların çoğu, aşılamadan sonraki 2 hafta içinde 60 yaşın altındaki kadınlarda meydana geldi. Mevcut olan kanıtlara dayanarak, belirli risk faktörleri doğrulanmamıştır”

İNGİLTERE’DE 30 YAŞ ALTI İÇİN ÖNERİLMEDİ

İngiltere İlaç ve Sağlık Ürünleri Düzenleme Kruumu (MHRA) 30 yaş altında aşının kullanılmaması tavsiye edildi. Uygulamada nadir olan kan pıhtılaşma riskinin arttığını ifade eden MHRA 18 – 29 yaş arası kişilerde alternatif aşıların kullanılması konusunda öneride bulunuldu.

 

Exit mobile version