Koronavirüs bitmeden bir gizemli hastalık daha ortaya çıktı!

Tüm dünya koronavirüs salgınıyla mücadele ediyor. Ancak henüz koronavirüs bitmeden yeni bir salgın için tüm dünya tedirgin olmaya başladı. Kanada’da ortaya çıkan gizemli beyin hastalığı 40’tan fazla kişide görüldü. Deli Dana hastalığı ile benzerlik gösterdiği belirtilen bu haftalık, daha şimdiden 5 kişinin hayatını kaybetmesine neden oldu.

Dünya koronavirüs salgınıyla uğraşırken ve salgına çözüm bulmaya çalışırken, Kanada’dan kötü bir haber geldi. Ülkenin New Brunswick eyaletinde 40’tan fazla kişide deli dana hastalığına benzer bir beyin hastalığı tespit edildi.

43 KİŞİDE GÖRÜLDÜ

Gizemli beyin hastalığı şu anda 43 kişide görüldü. Uzmanlar daha önce tanımlanmamış bu hastalığın belirtileri arasında halüsinasyon, kas atrofobisi ve hafıza kaybı gibi semptomların olduğunu belirtiyor.

UZMANLARIN KORKUSU

Uzmanların bu hastalıkla ilgili korkusu, henüz neyin sebep olduğunun bilinmediği bu hastalığın yayılarak, dünya genelinde koronavirüs gibi büyük bir krize yol açması. Agresif olarak ilerlemeye devam eden beyin hastalığının çevresel toksinlerle ilgili olabileceği ifade ediliyor.

DAHA ÖNCE DE VAKALAR GÖRÜLDÜ

Gizemli hastalığa ilişkin ilk vakanın 2015 yılında ortaya çıktığı 2019 yılında 11 ve 2020’de 24 vaka görüldüğü ifade ediliyor. Araştırmacılar, bugüne kadar bu hastalık sebebiyle 5 kişinin hayatını kaybettiğini belirtiyor.

Exit mobile version