Cumhurbaşkanı Erdoğan müjdeyi verdi! 2 bin kişiye iş verilecek! Başvurular nasıl yapılacak?

Gelen bir son dakika haberine göre Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından flaş bir açıklama yapıldı. Yapılan açıklamada 2 bin kişiye istihdam sağlanacağı duyuruldu. Xiaomi Türkiye üretim tesisisin açıldığı ve bu kapsamda 30 milyon dolarlık yatırımla hizmete geçecek olan fabrikaya 2 bin personel alımı yapılacağı açıklandı. Detaylar haberimizde

Dünya’nın en büyük teknoloji devlerinden biri olan Xiaomi’nin Türkiye’de ki fabrikası bugün açılıyor. Toplam da 2 bin kişiye istihdam sağlanacağı ifade edilirken, fabrikanın 14 bin metrekare arazi üzerine kurulduğu duyuruldu.

FABRİKA 30 MİLYON KOLARLIK YATIRIMLA KURULUYOR

Cumhurbaşkanı Erdoğan 2 bin kişiye istihdam açıklamasını şu şekilde yaptı:

“Xiaomi ve iş ortağı Salcomp’un yaklaşık 30 milyon dolarlık yatırımla, 14 bin metrekare arazi üzerinde kurduğu bu fabrika, yıllık 5 milyon üretim kapasitesiyle 2 bin kişiye de istihdam sağlayacaktır”

Fabrika bugün itibariyle resmi olarak açılıyor. Üretimin de başladığı belirtiliyor.

“TÜRK HALKINA TEŞEKKÜR EDERİZ”

Xiaomi Türkiye Ülke Müdürü Usher Liu, konuyla ilgili şu açıklamada bulunmuştu:

“Xiaomi ailesi olarak 2019 yılında Türkiye’de başlayan yolculuğumuzun bizi bu noktalara getirmesinden büyük gurur duyuyoruz. Bizi ilk günden bu yana kucaklayarak, Türkiye’nin bir numaralı akıllı telefon markası yapan ve en sevilen teknoloji markalarından biri olarak benimseyen Türk halkına teşekkür ederiz”

2 BİN PERSONEL ALIMI YAPILACAK

Koronavirüs salgını sebebiyle iş bulmakta zorlanan vatandaşlar için Cumhurbaşkanı Erdoğan son dakika bir açıklama geldi. Xiaomi Türkiye fabrikasına 2 bin personel alımı yapılacağı duyuruldu. Başvuruda bulunmak isteyenler için 2 bin kişi personel alımı için başvuruların nasıl yapılacağı merak konusu oldu. Başvuruların ne zaman ve hangi adres üzerinden alınacağı henüz netleştirilmedi.

 

 

Exit mobile version