Politika

Türkiye özgür olmayan ülkeler kategorisinde yerini aldı!

ABD merkezli düşünce kuruluşu Freedom House 2020 yılında ülkedeki özgürlük ve demokrasi durumuyla ilgili yeni bir rapor yayınladı. Rapora göre bu yılda Türkiye maalesef özgür olmayan ülkeler kategorisinde yerini aldı. Türkiye on yıl içinde 31 puan geriledi ve rapordaki grafiğe göre, Türkiye son on yıl içinde en büyük gerilemenin görüldüğü ülkeler arasında Mali'den sonra 2'nci sırada yer aldı. Konuyu mecliste tartışmaya açan Siirt Milletvekili Meral Danış Beştaş, çok çarpıcı bilgiler verdi;

MERAL DANIŞ BEŞTAŞ (Siirt) – Dün, ABD merkezli düşünce kuruluşu Freedom House coronovirüs salgınının damga vurduğu 2020 yılında ülkedeki özgürlük ve demokrasi durumuyla ilgili yeni bir rapor yayınladı; bu yılda Türkiye maalesef özgür olmayan ülkeler kategorisinde yerini aldı. Türkiye on yıl içinde 31 puan geriledi ve rapordaki grafiğe göre, Türkiye son on yıl içinde en büyük gerilemenin görüldüğü ülkeler arasında Mali’den sonra 2’nci sırada yer aldı.

Raporda, Türkiye ana akım medyanın özellikle de televizyon yayıncılarının Hükûmetin duruşunu yansıttığı ve sık sık benzer manşetlerin atıldığı kaydedildi, ayrıca raporda bazı bağımsız gazete ve internet siteleri faaliyetlerine devam etse de bunların büyük bir siyasi baskı altında oldukları ifade edildi. Bugün, 12 ayrı davada 66 gazetecinin hâkim karşısına çıkacağı realitesi zaten raporu destekliyor.