2021 KPSS, DGS, ALES, YKS sınavlarına ne kadar süre kaldı? Sınavlar ne zaman?

2021 yılı içerisinde sınavlara girecek adaylar, KPSS, DGS, ALES ve YKS sınav tarihleri ile ilgili araştırma yapıyor. Sınav başvuru tarihleri ve sınav tarihleri ayrıntılı olarak haberimizde mevcut. Peki, sınavlar ne zaman? KPSS, DGS, ALES ve YKS sınavlarına ne kadar süre kaldı?

Ülkemizde hemen hemen her yaş grubunun gireceği pek çok sınav bulunuyor. Adaylar yayımlanan ÖSYM sınav takvimi 2021 sonrasında sınav tarihlerini unutmamak için KPSS sınavı ne zaman? DGS sınav tarihi ne zaman? gibi çeşitli araştırmalar yapıyor.

Geçtiğimiz yıl koronavirüs salgını sebebiyle bazı sınavlar ertelenmişti. Öyle ki, ALES sınavı geçtiğimiz Şubat ayında gerçekleşmişti. Bu yıl sınavların ertelenmesine ilişkin henüz bir açıklama yapılmadı. Adaylar için güncel olan sınav takvimi şu şekilde ifade edildi:

LGS 2021 SINAV TARİHİ

Liseye Geçiş Sınavı olarak adlandırılan LGS için belirtilen tarih 6 Haziran 2021 olarak ifade edildli.

YKS 2021 NE ZAMAN?

Milyonlarca öğrencinin üniversite için gireceği YKS 2021 tarihi 26 – 27 Haziran 2021 olarak ifade edildi. Sınava ilişkin son başvuruların da bugün sona ereceği duyuruldu.

DGS NE ZAMAN?

Dikey Geçiş Sınavı olarak adlandırılan DGS başvuru tarihi 21 – 31 Mayıs tarihleri arasında yapılacak olup, sınav 11 Temmuz 2021 olarak açıklandı.

KPSS SINAVI NE ZAMAN?

Memur olmak için her adayın girmesi gereken KPSS sınav tarihi 1 Ağustos 2021 olarak ifade edilirken, sınav başvuru tarihi 28 Mayıs – 14 Haziran olarak ifade edildi.

 

 

Exit mobile version