2021 Skoda modelleri yeni direksiyonlar, daha verimli motorlar ve ek destek sistemleri ile geldi!

2021 model Skoda araç portföyü birçok yeni özelliklerle piyasaya girdi. Skoda’nın en çok tutulan modellerinden OCTAVIA serisinde yeni iki veya üç kollu direksiyon simidi, spor çalıştırma düğmeleri ve tırtıklı tekerlekler şimdi diğer tüm Skoda modellerinde de sunuluyor. Dahası, yıl sonuna kadar FABIA’dan SUPERB’e kadar olan model hatlarında bulunan yanmalı motorlar Euro 6d emisyon standardına dönüştürülecek ve bazıları daha da güçlenecek. SUPERB, KODIAQ ve KAROQ ek yardım sistemlerinden yararlanırken, SCALA ve KAMIQ kompakt modelleri ince ayrıntılarla daha da geliştiriliyor.

YENİDEN TASARLANAN DİREKSİYON SİMİDİ

2021 model yılı için Skoda’lar da yapılan en çarpıcı değişiklik, yeniden tasarlanan direksiyon simidi. Yeni Skoda OCTAVIA’da ki ilk çıkışlarının ardından, bunlar artık diğer tüm Skoda model serilerinde de kullanılacak.

Döşeme seviyesine ve isteğe bağlı pakete bağlı olarak, iki veya – spor versiyonu olarak – üç kollu olarak gelirler ve varyantların çoğu deri döşemelidir. Araç konfigürasyonuna bağlı olarak, DSG’yi çalıştırmak için delikli deri, kontrast renkli dikişler ve vites değiştirme kulakçıkları da bulunur. Çok işlevli versiyonlarda, yeni düğmeler ve tırtıklı tekerlekler çalışabilirliği artırır.

SKODA SUPERB İÇİN DAHA GÜÇLÜ EN İYİ MOTORLAR

Yeni model yılında, Skoda ‘nın amiral gemisi SUPERB, daha düşük yakıt tüketimi ve daha az emisyonun yanı sıra, sınıfının en iyisi olan iki motoru için daha yüksek bir çıktı sunacak. Yeni EVO neslinden en güçlü 2.0 TDI dizel, önceki 190 PS’ye (140 kW) kıyasla 200 PS (147 kW) üretecek. Geliştirilmiş SCR egzoz gazı arıtımı, AdBlue’nun birbiri ardına düzenlenmiş iki katalitik konvertörün önüne özel olarak enjekte edildiği ve nitrojen oksit (NOx) emisyonlarını yüzde 80’e kadar azalttığı bir ‘çift dozlama’ işlemi kullanır.

2.0 TSI Benzinli Versiyonu

Serinin en iyisi 2.0 TSI benzinli versiyonda, çıktı 8 PS (6 kW) ile 280 PS (206 kW) ‘a yükseliyor. Her iki motor da, yeni model yılının başında diğer tüm motorların da uyumlu olacağı Euro 6d standardına uygundur.

SUPERB KAMERA SİSTEMİ

SUPERB iV plug-in hybrid’de ki başarısının ardından, alan görünümü artık diğer tüm SUPERB modelleri için de bir seçenektir. Bu, park ederken veya manevra yaparken aracın yakın çevresine genel bir bakış sağlamak için dört kamera tarafından oluşturulan 360 derecelik bir görüntü kullanır. Trailer Assist artık tüm SUPERB’ler için de mevcut.

SKODA KODIAQ İÇİN YAPILAN YENİLİKLER

Tahmini Hız Sabitleyici, KODIAQ’ın 2021 model yılı için yardım sistemleri listesine eklenecek. Adaptif Hız Sabitleyicinin bu isteğe bağlı sürümü, hız sınırlamalarını ve virajları erken algılamak için ön camdaki kameradan gelen görüntüleri ve navigasyon sisteminden verileri kullanır ve hızı otomatik olarak ayarlayabilir.

Anahtarsız Araç Giriş Sistemi

Opsiyonel KESSY anahtarsız araç giriş sistemi artık tüm kapılarda çalışıyor. KODIAQ SPORTLINE ve KODIAQ RS için yeni klimalı spor koltuklara sahip deri döşeme ve koltuk yüzeyini genişletme seçeneği talep üzerine mevcuttur. 2.0 TDI’nin gücü KODIAQ’da da 190 PS’den (140 kW) 200 PS’ye (147 kW) yükseliyor. Tıpkı bu motor gibi, 110 kW (150 PS) güce sahip 2.0 TDI ve 7 vitesli DSG, Euro 6d emisyon standardına uygundur. Eşit derecede güçlü 1.

SKODA KAROQ İÇİN YENİ GİRİŞ SEVİYESİ DİZEL

2021 model yılında, Skoda KAROQ ilk kez isteğe bağlı üç bölgeli Climatronic klima ile sunuluyor ve artık KODIAQ gibi Alan Görünümü ve Römork Yardımı ile de donatılabiliyor. Motor portföyünü Euro 6d standardına değiştirirken, Skoda önceki giriş seviyesi 115 PS (85 kW) 1.6 TDI dizeli yeni EVO neslinden eşit derecede güçlü 2.0 TDI ile değiştiriyor. Egzoz gazı arıtma açısından, ‘ikiz dozlama’ sürecini kullanır – tıpkı önceki 1.6 TDI’nın yerini alan ve dört tekerlekten çekiş ve DSG ile birlikte sunulan 150 PS (110 kW) sağlayan 2.0 TDI gibi önden çekişli ve manuel şanzıman. Giriş seviyesi 1.0 TSI benzinli motor 110 PS (81 kW) üretecek.

SKODA SCALA VE KAMIQ DAHA DA İYİLEŞTİRİLDİ

Başarılı SCALA ve KAMIQ kompakt modellerine takılan motorlar da 2021 model yılı için Euro 6d standardına dönüştürülecek ve ince detaylar otomobillere son rötuşları sağlayacaktır.

İsteğe bağlı gümüş renkli 17 inç Propus alaşımları, örneğin bir palto gibi bagaj kapağının altındaki Simply Clever çok işlevli saklama cebi gibi yenidir. İsteğe bağlı KESSY anahtarsız araç giriş sisteminde, anahtar önceki 15 dakika yerine beş dakika hareket ettirilmezse verici sinyali artık devre dışı kalır.

Monte Carlo versiyonları için bagaj kapağındaki SKODA yazısı, tipik siyahın yanı sıra gümüş renkte de sipariş edilebilir. SCOUTLINE varyantı KAMIQ lansmanını yaparken, Red & Gray paketi SCALA için yenidir. Bu, Ambition ve Style döşeme seviyeleri için genişletilmiş bir arka camı içerir, SCALA G-TEC hariç. Skoda ızgaranın çerçevesi ve yan aynalar da sportif siyah renkte geliyor.

17 inçlik Propus Aero alaşım jantlara (veya istek üzerine 18 inç Vega Aero veya Blade alaşımlarına) ek olarak, pakette çarpıcı kırmızı / gri kaplamalı kapılar ve özel kapı eşikleri bulunur ve ayrıca seçili boya kaplamalarıyla birleştirilebilir. Tüm SCALA ve KAMIQ modellerinde artık alerjenleri havadan da çıkarabilen bir aktif karbon filtre bulunmaktadır. CNG sürücülü ve 90 PS (66 kW) sunan G-TEC varyantları Euro 6d’ye göre sınıflandırılmıştır.

MOTOR SEÇENEKLERİ

1.5 TSI 150 PS (110 kW) üretirken, 1.0 TSI 110 PS (81 kW) ve 95 PS (70 kW) çıkışlarla mevcuttur. 17 inçlik Propus Aero alaşım jantlara (veya istek üzerine 18 inç Vega Aero veya Blade alaşımlarına) ek olarak, pakette çarpıcı kırmızı / gri kaplamalı kapılar ve özel kapı eşikleri bulunur ve ayrıca seçilen boya kaplamalarıyla birleştirilebilir.

Havadan Da Çıkarabilen Aktif Bir Karbon Filtre

Tüm SCALA ve KAMIQ modelleri artık alerjenleri havadan da çıkarabilen aktif bir karbon filtre ile donatılmıştır. CNG sürücülü ve 90 PS (66 kW) sunan G-TEC varyantları Euro 6d’ye göre sınıflandırılmıştır. 1.5 TSI 150 PS (110 kW) üretirken, 1.0 TSI 110 PS (81 kW) ve 95 PS (70 kW) çıkışlarla mevcuttur. 17 inçlik Propus Aero alaşım jantlara (veya istek üzerine 18 inç Vega Aero veya Blade alaşımlarına) ek olarak, pakette çarpıcı kırmızı / gri kaplamalı kapılar ve özel kapı eşikleri bulunur ve ayrıca seçili boya kaplamalarıyla birleştirilebilir.

Tüm SCALA ve KAMIQ modellerinde artık alerjenleri havadan da çıkarabilen bir aktif karbon filtre bulunmaktadır. CNG sürücülü ve 90 PS (66 kW) sunan G-TEC varyantları Euro 6d’ye göre sınıflandırılmıştır. 1.5 TSI 150 PS (110 kW) üretirken, 1.0 TSI 110 PS (81 kW) ve 95 PS (70 kW) çıkışlarla mevcuttur. Tüm SCALA ve KAMIQ modellerinde artık alerjenleri havadan da çıkarabilen bir aktif karbon filtre bulunmaktadır. CNG sürücülü ve 90 PS (66 kW) sunan G-TEC varyantları Euro 6d’ye göre sınıflandırılmıştır. 1.5 TSI 150 PS (110 kW) üretirken, 1.0 TSI 110 PS (81 kW) ve 95 PS (70 kW) çıkışlarla mevcuttur.

Tüm SCALA ve KAMIQ modelleri artık alerjenleri havadan da çıkarabilen aktif bir karbon filtre ile donatılmıştır. CNG sürücülü ve 90 PS (66 kW) sunan G-TEC varyantları Euro 6d’ye göre sınıflandırılmıştır. 1.5 TSI 150 PS (110 kW) üretirken, 1.0 TSI 110 PS (81 kW) ve 95 PS (70 kW) çıkışlarla mevcuttur.

SKODA FABIA İÇİN UYARLANMIŞ MOTORLAR VE YENİ JANTLAR

FABIA’da 95 PS (70 kW) 1.0 TSI, yılın ikinci yarısında Euro 6d emisyon standardına geçecek. Üç silindirli direkt enjeksiyonlu motor, standart olarak gelen manuel 5 vitesli şanzımana ek olarak 7 vitesli bir DSG ile de sunulacak. 60 PS (44 kW) çıkışlı giriş seviyesi 1.0 MPI ve manuel 5 vitesli şanzıman da Euro 6d’ye dönüştürülecek. Antrasit renginde 16 inç Vigo alaşımları ve siyah cilalı 17 inç Blade alaşımları jant portföyüne ekleniyor.

Tıpkı SCALA ve KAMIQ gibi, tüm FABIA modellerinde bir aktif karbon filtresi ve anahtar beş dakika boyunca hareket ettirilmezse verici sinyalinin devre dışı bırakıldığı opsiyonel KESSY anahtarsız araç giriş sisteminin yeni versiyonu bulunacak. Swing sistemi, Avrupa pazarı için Skoda FABIA modellerinde giriş seviyesi bilgi-eğlence sistemi olacak. 6,5 inç dokunmatik ekran sunar ve standart olarak DAB radyo ile birlikte gelir.

Exit mobile version