2021 Volkswagen Passat fiyatı, teknik özellikleri ve yapılan yenilikler!

Tam olarak ihtiyaç duyulan şeyi ve daha fazlasını sunan 2021 Volkswagen Passat büyük bir değişiklik yapmasa da Staid dış tasarım, hayal gücü olmayan iç mekan sunuyor. Yeni kasa Volkswagen Passat yurt dışında 28 bin 990 ABD dolarına satılırken Türkiye'de ki satış fiyatı ne kadar? Teknik özellikleri, performans ve 2021 yılı ile gelen son güncellemeler nelerdir?

Tam olarak ihtiyaç duyulan şeyi ve daha fazlasını sunan basit aile taşımacılığı olarak sınıflandırabileceğimiz 2021 model Volkswagen Passat, uygun bir fiyat ve popüler bir ekipmanla performans ve kişiliğin değiş tokuşunu yapıyor. VW sedan, küçük bir aile ile insanları memnun edecek konforlu bir sürüşe ve geniş arka koltuğa sahiptir. Her model, otomatik acil frenleme ve kör nokta izleme ile Apple CarPlay ve Android Auto içeren sağlam bir sürücü asistanı ve bilgi-eğlence özellikleri listesiyle birlikte gelir. Sadece önden çekişli Passat, işe yarayan bir dört silindirli güç aktarım mekanizmasına ve rekabetçi yakıt ekonomisine sahipken, Honda Accord ve Hyundai Sonata gibi rakipler de hibrit modeller sunuyor. Ve Toyota Camry ve Nissan Altimaher ikisi de dört tekerlekten çekiş ile donatılabilir. Bu nedenle, 2021 Passat tek numara bir midilli olsa ve bazı sportif alternatiflerden daha az ilgi çekici olsa da, stil yerine barış içinde yer bulmakla ilgilenen insanları tatmin edecek boyutta.

2021 Passat Modelinde Yapılan Yenilikler Neler?

Volkswagen, 2021 Passat’ta büyük bir değişiklik yapmasa da, her model küçük bir fiyat artışı elde ediyor ve en üst seviye SEL seriden çıkarıldı. Bu, R-Line’ı yeni başrol oyuncusu yapıyor.

Apple CarPlay ve Android Auto özellikli dokunmatik ekranlı bilgi-eğlence sistemi, 17 inç jantlar, ısıtmalı ön koltuklar, uyarlanabilir hız sabitleyici, otomatik iklim kontrolü gibi aile sedan alıcılarının beğeneceği birçok özellikle standart olarak gelen Passat SE’yi tavsiye ediyoruz. Şerit tutma asistanı ve yağmuru algılayan ön cam silecekleri bu modellerde mevcut…

Motor, Şanzıman ve Performans

2021 model Passat’ın tek bir güç aktarma organı seçeneği var: 174 hp turboşarjlı 2.0 litre dört silindirli ve altı ileri otomatik şanzıman. Testlerimizde motor, devir aralığı boyunca pürüzsüz ve rafine edildi ve sedanın kolaylıkla hareket etmesine yardımcı oldu. Otomatik, çoğunlukla sorunsuz bir operatördür, ancak yoğun trafikte düşük hızlarda sürünürken testlerimiz sırasında ara sıra tökezledi. Otoyol millerini yemek ya da arka yollarda takım yapmak, Passat zorluğun üstesinden gelir. Yumuşak, neredeyse lüks bir sürüşü öngörülebilir yol tutuşu ile birleştirerek, mümkün olduğu kadar konforlu bir araç sağlar. Direksiyon doğru ve ağırlıklıdır, ancak sınıftaki diğer pek çok kişide olduğu gibi, istediğimiz kadar geri bildirim sağlamaz.

Yakıt Ekonomisi ve Gerçek Dünya MPG

VW Passat’ın turboşarjlı dört silindiri verimli olacak şekilde tasarlandı ve EPA tahminleri aile sedanları arasında ortalamadır – ancak birçok rakip daha verimli modeller ve hatta hibrit seçenekler sunar. VW, 24 mpg şehir ve 36 mpg otoyolda derecelendirilmiştir. Bu rakamlar hem dört silindirli Camry hem de Sonata’nın izini sürüyor. Üçünü de 200 millik yakıt ekonomisi rotamızda – sabit saatte 75 mil hızla ve gerçek dünya otoyol mpg’sini simüle ederek – test ettik ve Passat ve Sonata 36 mpg kazandı, ancak Camry etkileyici 42 mpg elde etti.

İç Mekan, Konfor ve Kargo

Passat’ın içinde temiz, düz çizgiler Volkswagen’in mütevazı tasarım dilini takip ediyor. Passat’ın iç mekanı, Alman, faydacı bir açıdan yakışıklı, ancak tüm övgümüzü kazanmak için gerçek ilhamdan yoksundur. Volkswagen’in kabini tamamen değersiz değil; kendi segmentinin en ferah ve konforluları arasındadır. Açık bir kabin ve ince kapı direkleri ile Passat’ta dışarıya doğru görüş mükemmel.

Aile sedanları arasında kargo kapasitesinde çok az değişiklik var. Koltuklar tamamen düz olmayan dinlenme pozisyonlarına katlandığında, ön koltukların arkasına 16 el bagajı sığdırmayı başardık. Passat, gerçek dünyadaki taşıma kapasitesi için aile sedan paketinin altına düştü, belki de Volkswagen, Passat’ın devasa arka koltuğuna bagaj alanını bir miktar feda ettiğinden.

Bilgi-Eğlence ve Bağlantı

Standart bilgi-eğlence sistemi, üç aylık SiriusXM uydu radyosu aboneliğine sahip 6,3 inç dokunmatik ekran, Apple CarPlay ve Android Auto özelliği ve birkaç USB bağlantı noktası içerir. En üst model, navigasyon, daha büyük bir 8.0 inç ekran, birinci sınıf bir ses sistemi ve VW’nin Car-Net hizmetlerine altı aylık bir abonelik ekler. Bu, kullanıcıların aracı bulmalarına, yol yardımını aramalarına ve hatta kapıları akıllı telefonlarından uzaktan kilitlemelerine / açmalarına olanak tanır.

Güvenlik ve Sürücü Yardımı Özellikleri

Passat, son iki yılda Ulusal Karayolu Trafik Güvenliği İdaresi ( NHTSA ) tarafından çarpışma testine tabi tutulmadı , ancak Karayolu Güvenliği Sigorta Enstitüsü’nden ( IIHS ) çoğunlukla iyi sonuçlar aldı . Temel model bile birkaç standart sürücü destek teknolojisine sahipken, yalnızca en üst model en gelişmiş donanıma sahiptir. Temel güvenlik özellikleri şunları içerir:

*Standart ileri çarpışma uyarısı ve otomatik acil frenleme
*Standart kör nokta izleme ve çapraz trafik uyarısı
*Mevcut uyarlanabilir hız sabitleyici

Garanti ve Bakım Kapsamı

Volkswagen, ortalamanın üzerinde sınırlı garantiye ve ortalamanın altında güç aktarma organları kapsamına sahiptir. İkincisini dengelemek için şirket bazı ücretsiz bakımlar sağlıyor.

Sınırlı garanti dört yıl veya 50.000 mili kapsar
Güç aktarma organı garantisi dört yıl veya 50.000 mili kapsar
Ücretsiz bakım, iki yıl veya 20.000 mil boyunca karşılanır

2021 Volkswagen Passat Fiyatı

2021 Volkswagen Passat modelinin yurt dışında ki fiyatı 24 bin 990 ABD dolarından başlayan fiyatlarla satıa sunuluyor. Türkiye’de ki Satış fiyatı ise şöyle;

Passat 1.5 TSI ACT 150 PS DSG Business 424.300 TL
Passat 1.5 TSI ACT 150 PS DSG Elegance 512.100 TL
Passat 1.6 TDI SCR 120 PS DSG Impression 348.600 TL

 

 

 

 

Exit mobile version