EğitimKpss

KPSS 2021 yüksek puan nasıl alınır? KPSS 85 üstü nasıl alınır?

Memur olmak isteyen adaylar, Kamu Personeli Seçme Sınavı (KPSS) hazırlıklarına çoktan başladı. Ancak memur olabilmek için yüksek puanın alınması, memuriyetin kapısını aralayan en önemli kriterler arasında bulunuyor. Peki, KPSS yüksek puan nasıl alınır? KPSS 85 üstü nasıl alınır? Detaylar haberimizde

Kamu memur alımları genellikle KPSS puanlarına dayalı olarak gerçekleştiriliyor. Adaylar, ilanlardaki tüm şartları taşısalar da KPSS puanları yeterli olamadıkları için başvuruda bulunamıyor. Bunun için yapılması gereken en önemli kriterler arasında KPSS yüksek puan almak olacaktır. KPSS yüksek puan alma hakkında detaylar haberin devamında mevcut.

KPSS SINAVINDAN NASIL YÜKSEK PUAN ALINIR?

KPSS yüksek puan almak isteyen adayların ilk olarak planlı ve istikrarlı bir şekilde çalışması gerekiyor. Sürekli yapılan tekrarlar, bilginin akılda kalıcı olmasını sağlayacağı için, bilgilerin unutulması da zorlaşacaktır. Hangi ders olursa olsun, mutlaka KPSS çalışırken not almak ve alınan notu sürekli tekrarlamak, sizi her zaman öne geçirecektir.

KPSS 80 puan, 85 ve 90 üzeri puan almak, dışarıdan bakıldığında zor bir durum gibi gözükebilir. Ancak KPSS yüksek puan almak için bu yolda yapılan devamlı çalışmalar, hedeflediğiniz bu puanlara kolay bir şekilde ulaşmanızı sağlayacaktır. Başarılı ve planlı bir KPSS çalışma programı ile konuyu rahatlıkla halledebileceksiniz.

MATEMATİK ÇÖZÜN

KPSS yüksek puan almak için mutlaka matematik dersine ağırlık vermeniz gerekiyor. Çünkü matematik genel olarak ülkemizde yapılamayan bir ders olduğu için KPSS Matematik sorularından yapılan her 1 doğru soru, sizi binlerce kişinin önüne çıkartacaktır.

Ancak matematik çalışırken de mutlaka çözümlü olan soruları çözün. Çözümlü soruları yapmadığınız, çözümler, sorunun aklınızda yer edinmesine yardımcı olacaktır.

ÇOK KONU ÇALIŞMAK MI, ÇOK SORU ÇÖZMEK Mİ?

KPSS’de adayların en çok merak ettiği konular arasında çok konunun mu çalışılması, yoksa çok sorunun mu çözülmesi daha doğru olduğu yönündedir. Her zaman en çok soru çözen kazanacaktır. Çünkü ne kadar çok soru çözerseniz, farklı soru tipi görme ihtimaliniz o kadar artacaktır. Bu da sizleri sınavda binlerce kişinin önüne atacaktır.

Özellikle sınava 1 ay süre kaldığı zamanda konu ve tekrar yerine deneme çözmeli, denemedeki yanlışlara göre ufak tekrarlara yönelmelisiniz.