EkonomiTeknoloji

Whatsapp Sözleşmesini Kabul Etmeyen Hesaplara Ne Olacak? İşte En Güvenli Mesajlaşma Uygulaması

Facebook, aldığı gizlilik kararı ilkesi ile birlikte artık kullanıcılara sözleşme sunmaya başlamıştı. Sözleşmenin asıl amacı bilgileri reklam kaynaklarına sattığını yasal bir dilde söylemekti. Tüm dünyada ve Türkiye’de de tartışılan Whatsapp sözleşmesinin ardından en güvenilir mesajlaşma uygulaması da merak konusu oldu.

Söz konusu sözleşme öncesinde de bilgiler aynı şekilde firmalara satılmaktaydı. Bu nedenle sözleşme sonrasında kabul etmemek pek de bir şey değiştirecek gibi durmuyor. Kullanıcılar Whatsapp sözleşmesini kabul etmeyen hesaplara ne olacak? Sorularını son zamanlarda oldukça fazla sormaya başladı.

Facebook bu konuda aldığı bazı kararları açıkladı. Alınan kararlara göre kabul etmeyen kişilerin hesapları belirli bir süre bekledikten sonra tamamen kapatılacak. Söz konusu açıklama ile ilgili detaylar de iletilmiş durumda.

Sözleşmeyi Kabul Etmeyen Hesaplar Pasif Kalacak

Facebook, gelen tepkiler üzerine söz konusu Sözleşme kabul işlemlerini 15 Mayısa ertelemişti. Bu zamana kadar normal şekilde kullanılabilecek olan uygulama 15 Mayıstan sonra kullanıcılara sözleşme sorusunu soracak.

Kullanıcılar tamamen kendi iradelerine bağlı olarak sözleşmeyi kabul edebilir veya etmeyebilir. Kabul eden kullanıcılar normal şekilde kullanmaya devam edebilecek. Bu konuda bir değişiklik yapılmış durumda değil. Ancak asıl iş kabul etmeyenler tarafında başlıyor.

Whatsapp sözleşmesini kabul etmeyen kullanıcılar hesaplarına 120 gün süre ile erişemeyecek. Söz konusu bekleme süresinin sonunda da hesaplar tamamen silinecek. 120 gün içerisinde Whastapp’a girerek sözleşmeyi onaylama şansınız bulunuyor. Ancak bu işlemleri yapmayan kişiler hesaplarının içindeki bilgilerin tamamı dâhil olmak üzere hesaplarına veda edecek.

Whatsapp’a Alternatif Uygulamalar Ne Kadar Güvenli?

Facebook’un aldığı Whatsapp sözleşmesi kararından sonra pek çok mesajlaşma uygulaması gün yüzüne çıkmaya başladı. Bu konuda etrafta oldukça fazla bilgi kirliliği bulunuyor. Durum öyle ki Elon Musk attığı Tweetinde “Use Signal” ifadeleri ile kullanıcıları Signal uygulamasını kullanmaya yönlendirmişti.

Yapılan araştırmaya göre hazırlanan tablo hani uygulamanın hangi verilerinize ne kadar eriştiğini göstermekte. Bu tabloya göre sırası ile güvenli olan uygulamaları sıralayacak olursak. Signal, Telegram, Whatsapp ve maalesef en güvensiz olan Yerli mesajlaşma uygulaması BİP.

Özellikle tablo açıklanmasının ardından pek çok kullanıcı geçiş yaptığı Bip uygulamasını da silmeye başladı. Her ne kadar silmek bir önlem gibi gözükse de söz konusu bilgiler havuza toplanmış durumda.

Signal uygulamasının erişebildiği tek bilgi telefon numarası, o bilginin kullanım amacı da kullanıcı hesaplarını oluşturmak. En güvenilir mesajlaşma uygulamaları listesinden önerilen uygulama şuan için Signal.

Bir Yorum