Teknoloji

E-Devlet Hizmetleri Temettü Nasıl Ödeyebilir?

Pasaportunuzu veya ehliyetinizi yenileme, vergi faturası ödeme veya hükümet verilerine erişim, herhangi bir zamanda ve herhangi bir yerde bir düğmeye tıklayarak veya bir ekranı kaydırarak COVID-19 salgını sırasında daha da önem kazanmıştır. virüs. Dijital devlet hizmetlerinin sağladığı bariz verimlilik ve şeffaflık kazanımlarının ötesinde, “e-devlet” aslında bir ekonomiyi yabancı yatırımcılar için daha çekici hale getirebilir.

IMF personelinin yakın zamandaki araştırması , “ilk kez” hükümet bilgilerinin ve hizmetlerinin çevrimiçi erişilebilirliğini bir ülkenin aldığı doğrudan yabancı yatırım hacmi ile ilişkilendirdi. Pek çok ülke için, pandemi hükümetleri çevrimiçi olarak daha fazla hizmet ve bilgi sağlamaya ittiğinden, bu olumlu etki muhtemelen daha güçlü olacaktır.

Yaklaşık 16 yıllık bir dönemde 178 ev sahibi ülkede doğrudan yabancı yatırım girişlerinin incelenmesi, e-devlet hizmetlerinin varlığının doğrudan yabancı yatırım girişini teşvik ettiğini ortaya koymaktadır. Özellikle, güçlü bilgi ve iletişim teknolojilerini uygulayan ve benimseyen ülkelerin, gelişmişlik seviyelerine bakılmaksızın, internet erişimi zayıf olan ülkelere kıyasla daha fazla giriş çektikleri bulunmuştur. Haftalık grafiğimizin gösterdiği gibi, e-devlet ile doğrudan yabancı yatırım arasındaki pozitif bağlantı net.

Bulgular, aynı zamanda, başka bir potansiyel farklılaşma noktasını, yani hala büyük küresel dijital uçurum ve yüksek ve düşük gelirli ekonomiler arasındaki teknolojik eşitsizlikleri ortaya koyuyor. Dünya çapında birçok insanın hala internete erişimi yok. 2020 Birleşmiş Milletler E-Devlet Kalkınma Endeksi’ne göre endeks kapsamındaki 193 ülkenin yaklaşık yarısı, dünya ortalaması olan 0.60’ın altında puan alırken, Afrika’daki ülkeler için ortalama endeks puanı, endeks ortalamasının neredeyse üçte biri kadar düşük. Danimarka, Kore Cumhuriyeti ve Estonya, e-devlet hizmetleri sağlamada ve bilgilerin elektronik olarak yayılmasında dünyaya liderlik etmektedir. Yine de, Butan, Bangladeş ve Kamboçya gibi bir dizi gelişmekte olan ülke, e-devlet altyapısının geliştirilmesinde lider hale geldi.

Bu araştırma, ülkelerin daha fazla doğrudan yabancı yatırımı çekme stratejilerinin bir parçası olarak e-devlet hizmetlerinin geliştirilmesine odaklanmaları gerektiğini göstermektedir. Ancak, yüksek ve düşük gelirli ekonomiler arasındaki ayrımı azaltmak ve tüm insanlara dijital hizmetler sunmak için, hükümetlerin daha iyi bilgi ve iletişim teknolojisi altyapısı için baskı yapması gerekiyor. Bu, etkili e-devlet hizmetleri için kritik bir bileşendir. Birlikte, hükümetler interneti erişilebilir, uygun fiyatlı ve herkes için güvenli hale getirmek için çalışmalıdır.