Vakanın en yüksek olduğu 5 ilde kongre yapılıyor!

Koronavirüsün en fazla olduğu yerler arasında Rize, Giresun, Osmaniye, Tokat ve Adıyaman bulunuyor. Bu illerde Cuhhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın partisi adına kongre düzenlemesi muhalefetin tepkilerine neden oldu. Vakanın en yüksek olduğu 5 ilde kongre yapılmasına tepki gösteren CHP’li Özgür Özel, ”Trabzon Barosu 300 avukat bir araya gelip oy vermesin, bulaş artmasın diye seçimini yapamıyor, Somalı madenciler 40 kişi yolda yürüyemiyorlar, pandemi diye dağıtılıyorlar ama vakanın en yüksek olduğu 5 ilde il kongresi yapılıyor” dedi.

Özel konu ile ilgili Mecliste yaptığı açıklamalarında şu konulara değinerek tepki gösterdi;

Yarın bir genel görüşme açılmalıdır. Genel görüşmede Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın da bulunmasını önemsiyoruz. Çünkü Türkiye’de salgınla ilgili sorulması gereken çok soru, verilmesi gereken çok yanıt, alınması gereken çok tedbir vardır. Bir yıldır Amerika’da ve Almanya’da sokak sokak vakalar takip edilebilmişken; yedi ay önce Sayın Bakana, yardımcısına söylemişken, buradan çağrı yapmışken vakaların 100 bin kişi başına il üzerinden haritasının dünden itibaren artık haftalık olarak güncelleneceğini söylediler. Önemli ve gecikmiş bir adım.

TÜRKİYE’YE NE KADAR AŞI GELECEK?

Tabloya bakınca görünen şu, önceden görülürse… Mesela, Rize’de, Giresun’da, Osmaniye’de, Tokat’ta, Adıyaman’da inanılmaz tedbir almak lazım çünkü çok vaka var. Vallahi, görseydik ben derdim ki: Sayın Recep Tayyip Erdoğan kesinlikle buralarda il kongrelerini iptal etmelidir. Aksine yapıldı ve vaka sayısının en yüksek olduğu yerde maşallah salgına rağmen çok kalabalığız. Özendirerek… Bir sonraki il daha kalabalık olur, Kemal Bey söylerse CHP kongresi de, bir sonraki il daha kalabalık… Aksine yapmamak gerekiyor. Mesela, Trabzon Barosu 300 avukat bir araya gelip oy vermesin, bulaş artmasın diye seçimini yapamıyor, Somalı madenciler 40 kişi yolda yürüyemiyorlar, pandemi diye dağıtılıyorlar ama vakanın en yüksek olduğu 5 ilde il kongresi yapılıyor. Bunların konuşulması lazım Sayın Başkan, hakikaten yanlıştır. “Maşallah, lebalep, lebalep.” olmuyor işte bunlar ve aşı belirsizdir. İyi bir şeffaflık örneği, dünden itibaren il il vaka ilan edilecek ama kötü bir şey, artık Türkiye’ye ne kadar aşı geldiği ilan edilmeyecekmiş.

Artık Türkiye’ye ne kadar aşı gelecek? Yanlış, muğlaklık tartışmayı artırır, ne kadar şeffafsanız o kadar dezenformasyonun önünü keserseniz. “Gelecek aşı sayısından bilgi vermeyeceğiz.” ne demek? Sayın Bakana çağrımızdır, yarın ki genel görüşmede mutlaka bulunmalıdır ya da İç Tüzük’e uygun… Sayın Grup Başkan Vekili pazartesi günü gruplarla hızlı ve olumlu bir diplomasi geliştirdi ve dünü birlikte planladık, yarını da birlikte planlayabiliriz. Bu konu çok çok önemli bir konudur. Kimse kayıpları küçültmesin, her ölenin annesi, kardeşi çocuğu var ve 12 evladımızı kaybettik değil mi, yüreğimiz yanıyor, her gün 100 evlat, 100 baba, 100 anne, 100 nine kaybediliyor bu ülkede. Bu, çok çok önemli bir husus.

.

 

Exit mobile version