Teknoloji

iPhone 12 Pro Max güncel fiyatı ve en belirgin özellikleri!

Birçoğumuzun hayallerini süsleyen Apple İphone 12 serilerinden Pro ve Pro Max cep telefonu modelleri, artan döviz kuru ve getirilen ek ÖTV zamları fiyatları adeta uçurdu. 14.999 TL başlangıç fiyatı ile piyasada satışa sunulan 6,7 inç ekran boyutlu İPhone 12 Pro Max ve 6,1 inç ekran boyutuna sahip İPhone 12 Pro modellerinin teknik özelliklerine baktığımızda; tüm akıllı telefon çiplerine açık ara fark atan A14 Bionic. Loş ışıkta çekilen fotoğrafları ileri bir seviyeye taşıyan Pro kamera sistemi karşımıza çıkıyor. Bu seviyeyi zirve noktasına çıkaran iPhone 12 Pro Max. Ve düşmelere karşı dört kat daha iyi performans sunan Ceramic Shield. Gelin, tüm yeniliklere birlikte göz atalım.

iPhone 12 Pro Max 6.7 inç Super Retina XDR ekran iken iPhone 12 Pro 6.1 inç Super Retina XDR ekrana sahip…

NANO ÖLÇEKLİ SERAMİK KRİSTALLERİ

Tüm akıllı telefon camlarından daha sağlam bir materyal olan Ceramic Shield…

iPhone zaten bir akıllı telefondaki en dayanıklı cama sahipti. Ama neden daha iyisi olmasın? iPhone 12 Pro’nun çok daha dayanıklı hale gelmesini sağlamak için artık yepyeni bir materyal kullanıyoruz.

Karşınızda Ceramic Shield. Metallerin çoğundan daha sert olan nano ölçekli seramik kristallerinin cama işlenmesiyle elde ediliyor. Kolay gibi görünebilir, ama seramik malzemelerin çoğu şeffaf olmadığı için aslında bu son derece zor bir işlem. Kristallerin türünü ve kristallik derecesini kontrol altında tutarak özel bir formül geliştirdik. Böylece seramiğin sertliğini en üst düzeye çıkarırken optik açıdan şeffaf kalabilmesini sağladık. Ve bu çığır açıcı yöntem, Ceramic Shield’ı ekran için ideal hale getirdi. Akıllı telefon dünyasında ilk defa kullanıma sunulan bu materyal, diğer tüm akıllı telefon camlarından daha sağlam.

SUYA DAYANIKLILIĞI

Sektör lideri IP68 suya dayanıklılık derecesi

RENK SEÇENEKLERİ

İPhone 12 Pro Max ve İPhone Pro serisi Pasifik Mavisi, Altın, Gümüş ve Grafit olmak üzere 4 farklı renk seçeneği var…

A14 BİONİC 

16 çekirdeğe sahip İPhone 12 serisi tam anlamıyla atomik boyutlu gelişmiş bileşenlere sahip A14 Bionic sektördeki ilk 5 nanometre çip. Yüzde 40 daha fazla transistör harika bir pil ömrü için verimliliği artırırken aynı zamanda daha yüksek hız sağlıyor. Ve yeni ISP, yalnızca diğer telefonların değil, profesyonel film kameralarının bile yapamadığı Dolby Vision kayda olanak veriyor.

Bir akıllı telefonda kullanılan en hızlı çip

iPhone 12 Pro’nun yeni becerileri onun aynı zamanda hızlı olmasını gerektiriyor. Hem de çok hızlı. Ve bir çipi daha hızlı hale getirmenin yolu ona daha fazla transistör eklemektir. Bunun için de ya çipin daha büyük ya da transistörlerin daha küçük olması gerekir.

11,8 milyar transistör

Biz transistörlerin daha küçük olmasını tercih ettik. iPhone 12 Pro, sektördeki ilk 5 nanometre çipe sahip. Bileşenler ancak atom düzeyinde ölçülebildiğinden transistörler birbirlerine son derece yakın yerleştirilebiliyor. Bu sayede aralarındaki enerji akışı çok daha hızlı, enerji kaybı ise çok daha az oluyor. A14 Bionic, daha yüksek performans göstermesine rağmen yine de enerji tasarrufu sağlamayı işte böyle başarıyor.

16 çekirdekli Neural Engine Saniyede 11 trilyon işlem

Çekirdek sayısını 8’den 16’ya, yani tam iki katına çıkararak Neural Engine’ın performansında büyük bir artış sağladık. Bu sayede, fotoğraflarınızdaki ayrıntıları iyileştirmek için Deep Fusion uygulamak gibi yapay öğrenmenin yoğun olarak kullanıldığı işlemler %80’e kadar daha hızlı hale geliyor. Ayrıca, CPU’muzdaki özel yapay öğrenme hızlandırıcılarını da %70 oranında hızlandırdık. Böylece tüm uygulamalar çipimizin tamamını kapsayan daha yüksek performanstan yararlanabiliyor.

Yepyeni görüntü sinyali işlemcisi Dolby Vision teknolojisiyle 4K HDR kayıt

Tüm bunlar sizin için ne anlama mı geliyor? Bir dolu şey. Sistem genelinde büyük performans artışları. Daha gerçekçi fotoğraflar için Akıllı HDR 3. Yeni görüntü sinyali işlemcisindeki gelişmiş zamansal pürüz azaltma özelliği sayesinde yüksek kaliteli videolarda daha fazla ayrıntı. Ve normalde kurgu stüdyolarındaki profesyonel bilgisayarlar tarafından yapılması beklenen işlemler için siz daha çekim yaparken kodlanan Dolby Vision teknolojisi. Bugüne dek A14 Bionic gibisi yapılmadı. Şimdi sizin onunla yapacağınız olağanüstü şeyleri görmek için sabırsızlanıyoruz.

NASA, LiDAR teknolojisini Mars görevleri için geliştiriyor

iPhone 12 Pro’daki LiDAR Tarayıcısı, ışığın nesnelerden yansıma hızını ölçerek içinde bulunduğunuz her ortamın derinlik haritasını oluşturabiliyor. Bu ultra hızlı ve hassas ölçümler sayesinde AR uygulamaları odanızı gerçek bir yağmur ormanına dönüştürebiliyor veya yeni alacağınız bir spor ayakkabının ayağınızda tam olarak nasıl duracağını gösterebiliyor.

IŞIK HIZINDA AR.

iPhone zaten her yönüyle AR için geliştirilmiş bir tasarıma sahip. iPhone 12 Pro’daki LiDAR Tarayıcısı şimdi bu tasarımı yepyeni bir boyuta taşıyor.

Daha yüksek doğruluk için daha fazla veri

LiDAR Tarayıcısı, görünmez ışık demetlerinin vericiden nesnelere yansıyıp geri dönme süresini belirleyerek derinliği kesin bir şekilde ölçüyor. LiDAR özelliği, iOS 14’teki derinlik yazılımı çerçeveleriyle birlikte çalışarak kameranın tüm görüş alanını kapsayan devasa miktarda yüksek çözünürlüklü veri oluşturuyor. Ve ışık demetleri nanosaniyeler içinde yayılarak ortamı sürekli ölçüyor ve derinlik haritasını durmadan iyileştiriyor. AR dünyası için bu, oyunun kurallarını değiştiren bir inovasyon.

LiDAR, bulunduğunuz alandaki yüzeyleri anında tanıyabiliyor. Bu sayede AR uygulamaları ortamı analiz edip size özel deneyimler yaratmaya hemen başlayabiliyor.

Ortam geometrisi

LiDAR özelliği, bir odadaki her yüzeyi ayrıntılı bir şekilde betimleyebildiği için içerikleri her yere gerçekçi görünecek şekilde yerleştirebiliyor. Kanepenizin kavisli hatlarına, sandalyenin arkasına ve hatta dağınık çalışma masanıza bile. Bu da AR uygulamalarını çok daha akıllı hale getiriyor. Örneğin, oturma odanıza bir manzara yansıtılırken çimenler sadece salonun zemininde büyüyor ve mobilyalarınıza doğru yayılıyor. Yani içerikler bulunduğunuz alana tamamen adapte olabiliyor.

Gelişmiş gizleme özelliği

Daha doğru derinlik haritaları, iPhone 12 Pro’nun hangi nesnelerin diğerlerinin önünde yer aldığını daha iyi anlamasını da sağlıyor. Yani örneğin karşınıza çıkan AR karakterlerinin arabanızın arkasından ve ağaçların önünden geçişindeki kusursuzluk sizi tamamen bu deneyimin içine alıyor.

Karanlıkta gören bir kamera, Gece modunda portreler

LiDAR, Pro kamera sistemi için loş ışıkta altı kata kadar daha hızlı otomatik netleme gibi gelişmiş özelliklerin de kapısını aralıyor. Ve Geniş kamerada, LiDAR derinlik haritasının sunduğu ayrıntılar Gece modunda portre çekimini mümkün kılıyor. Neural Engine ise şimdi loş ışıkta bile süjenizi harika şekilde flulaştırılmış bir arka planın önünde odak noktası haline getirebiliyor.

GECE MODU

Gece modu artık hem Geniş kamerada hem de Ultra Geniş kamerada. Üstelik şimdi loş ışıkta olağanüstü kareler yakalama konusunda hiç olmadığı kadar yetenekli. LiDAR özelliği Gece modunda portre fotoğrafları çekebilmeyi mümkün kılıyor. Yüzde 27 daha fazla ışık yakalayabilen Geniş kamera ise çok daha ayrıntılı ve daha net görüntüler elde etmenize olanak veriyor. İster gündüz ister gece.

ƒ/1.6 diyafram açıklığıyla ışığı %27 daha fazla yakalayabilen Geniş kamera

Tüm kenarlara kadar uzanan netlik için yeni 7 bileşenli Geniş lens

Saniyede 5.000 ayarlama yapan yeni OIS

Loş ışıkta 6 kata kadar daha hızlı otomatik netleme sağlayan LiDAR

Daha büyük ekranlı iPhone, Pro kamera sistemini en üst düzeye çıkarıyor. Yüzde 47 daha büyük sensör ve daha büyük pikseller Geniş kameranın yakaladığı ışık miktarını çarpıcı biçimde artırıyor. Yeni OIS ise lens yerine sensörü stabilize ederek çekimlerinizin siz sabit kalamasanız bile çekimlerinizin düzgün görünmesini sağlıyor. Ve yeni 65 mm Telefoto kamera portrelerde süjenize daha da zoom yapabilmenize olanak veriyor.

  • Loş ışıkta %87 daha iyi fotoğraf kalitesi
  • 5 kat optik zoom aralığı
  • Daha büyük 1.7 μm piksel boyutu
  • Sensör bazlı yeni optik görüntü stabilizasyonu