Başbakan 10 Bin Özel Harekat Polisi Alımı için Öncelikli Kriteri Açıkladı

 Başbakan 10 Bin Özel Harekat Polisi Alımı için Kriteri Belirledi  Başbakan Binali Yıldırım, TRT’deki Başbakan özel programında gündeme dair önemli açıklamalarda bulundu. 

10 Bin Özel Harekat Polisi alımı yapılacağını dile getiren Başbakan Binali Yıldırım’a “Öncelikli Kriter Ne Olacak?” şeklinde soru yöneltildi.

Bize Ömer Halisdemir gibi zor şartlara dayanıklı, yürekliler lazım

“Güçlü ,kuvvetli , zor şartlara karşı dayanıklı olacak, vatan sevgisi, bize Ömer Halisdemirler lazım. Onun gibi yürekli, aslan gibi delikanlılara ihtiyacımız var” dedi…

Özel Harekat Polisi Alım Şartlarında Değişikliğe Gidildi

Özel Harekat polisi istihdamı ile ilgili değişiklik dün yayımlanan KHK içerisinde yer aldı.

İşte O Madde;

“Özel harekat birimlerinde istihdam edilmek üzere, yirmisekiz yaşından gün almamış olmak ve terhis tarihinden itibaren otuzaltı aydan fazla süre geçmemiş olmak kaydıyla, en az lise veya dengi okul mezunlarından askerlik hizmetini tamamlamış olanlar, Kamu Personel Seçme Sınavı şartı aranmaksızın, fiziki yeterlilik ve mülakat sınavları ile polis meslek eğitim merkezlerine alınabilir.”

10 Bin Özel Harekat Polisi alımı için henüz ilana çıkılmadı, söz konusu alımlarla ilgili son dakika gelişmelerini yakından takip edebilmek için kamupersoneli.net’in mobil uygulamasını indirebilrisiniz.

Exit mobile version