Teknoloji

Herkes E-Devlet üzerinden öğrenebilir! Yoksa paranız yanar!

Bankada kalan paraları, E-Devlet üzerinden öğrenmek mümkün. Peki, hesaplarda kalan paraları E-Devlet üzerinden nasıl öğrenebiliriz? Detaylar, ayrıntılı olarak haberimizde mevcut

Türkiye’de milyonlarca banka müşterisi olan vatandaşlar, bankalarında kalan paraları unutuyor. Konuyla ilgili yapılan açıklamada hesaplarda neredeyse her yıl yarım milyon TL unutulmuş oluyor. Hesaplarda kalan paralar ise bir süre sonra Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu’na devrediliyor.

e-devlet-sifresi-16-9-1592221110-880x495.jpg

1 MİLYON 44 BİN HESAP AÇILDI

Geçen yılın verilerine göre 10 yılda hiçbir şekilde kullanılmayan ve işlem yapılmayan 1 milyon 44 bin hesap açıldı. Bu hesaplar içerisinde bulunan 217 milyon TL para başvuru yapılmadığı için TMSF’ye devredildi.

E-DEVLET ÜZERİNDEN ÖĞRENİLEBİLİR?

Vatandaşlar konuyla ilgili gelişmeleri yakından takip ettikten sonra  E-Devlet üzerinden  bu durumun nasıl öğrenileceğini araştırmaya başladı.

Bunun için vatandaşlar T.C. kimlik numaraları ve şifreleri ile E-Devlet üzerinden giriş yaparak, arama kısmına, “Bu Yıl TMSF’ye Devredilecek Hesaplara İlişkin Sorgulama” yazarak sorgulama yapabilirler.