Teknoloji

15 Şubat’a kadar herkesin E-Devlet üzerinden yapması gerekiyor!

E-Devlet üzerinden 15 Şubat tarihine kadar ret işlemi yapmayan vatandaşlar firmalardan istemedikleri mesajları almaya devam edecek. Ret vermiş olduğu halde mesaj almaya devam eden kişiler ise ilgili kurumlar hakkında şikayet etme hakkı bulunuyor.

e-devlet-ten-yapilacak-son-gun-15-subat-4906747-1.jpg

SON TARİH 15 ŞUBAT

İstenmeyen mesaj ve e-postaların engellenmesi için son tarih 15 Şubat olarak ifade edildi. Ancak devam eden abonelik, üyelik ve borç gibi mesajlar için önceden onay alma zorunluluğu bulunmuyor.

Konu ile ilgili önemli açıklamalar yapan Siberasist Genel Müdürü Serap Günal ilk günden bu yana 14 milyon veri izni ile ilgili vatandaşların E-Devlet üzerinden işlem yaptığını belirtti.

defgtbhjmiz-1-1.jpg

“SMS ALAMAYACAK VE ARANAMAYACAK”

Günal konu ile ilgili yapmış olduğu açıklamasında şu ifadeyi kaydetti:

“Bu rızanın alınması Elektronik Ticaretin Düzenlenmesi Hakkında Kanun gereğince zorunlu tutuldu. Onay vermeyen alıcılara mal ve hizmetlerin tanıtımı, pazarlanması gibi amaçlarla ticari elektronik ileti gönderilemeyecek. Kişi bu doğrultuda SMS alamayacak ve aranamayacak”

Sistemin 1 Ocak 2021 itibariyle vatandaşların erişimine açıldığı ve 15 Şubat tarihine kadar süre tanındığını belirten Günal, sözlerine, “Bu rızanın alınması Elektronik Ticaretin Düzenlenmesi Hakkında Kanun gereğince zorunlu tutuldu. Onay vermeyen alıcılara mal ve hizmetlerin tanıtımı, pazarlanması gibi amaçlarla ticari elektronik ileti gönderilemeyecek. Kişi bu doğrultuda SMS alamayacak ve aranamayacak” şeklinde son verdi.

Bir Yorum