Sosyal medya kullananlar dikkat! Bunu yapan artık yandı!

Gelen bilgiye göre 5 bakanın üzerinde çalışmış olduğu İnsan Hakları Eylem Planı’nın taslak metnine göre artık sosyal medyada işlenen suçlara karşı yeni yaptırımlar geliyor.

HAPİS CEZASI GELİYOR

Sosyal medya kullanıcılarının ve vatandaşların kişilik haklarını korumayı amaçlayan bu düzenlemeye uygulamada hakaret eden ve kişilik haklarına saldırıda bulunan kişilere hapis cezasının getirilmesi planlanıyor.

Sosyal medya temsilcilerinin Türkiye’de ofis açmasının zorunlu olduğu düzenlemeden sonra yeni bir düzenlemenin daha yolda olduğu ifade edildi. Hazırlanan düzenlemeye göre sosyal medya kanalları üzerinden hakaret eden, kişilik haklarına saldıran ve yalan haber yayan kişilere hapis cezası getirilmesi planlanıyor.

Aynı zamanda kişilerin işlemiş olduğu suçun türüne göre hapis ya da para cezası verilebilecekken, sosyal medya kullanımı da yasaklanabilecek.

ALMANYA’NIN HUKUKU İNCELENİYOR

Gelen bilgiye göre Almanya’nın konu ile ilgili yaptığı düzenleme yakından incelenirken, Almanya’da sosyal medyada haklar, “kişilik haklarına ilişkin suçlar”, “cinsel dokunulmazlığa yönelik suçlar”,  “dinî değerlere karşı suçlar” ve “kamu güvenliğine karşı suçlar” olarak dört başlık hâlinde “katalog suç” şeklinde düzenlendi.

Exit mobile version