WhatsApp kan kaybediyor! WhatsApp yerine kullanılabilecek uygulamalar!

Dünyanın en çok tercih edilen mesajlaşma uygulamalarından biri olan WhatsApp son dönemlerde kullanıcı kaybetmeye başladı. WhatsApp’ın gizlilik kararı sonrasında bu kararı kabul etmeyen kullanıcılar, yeni uygulama aramaya başladı. İşte WhatsApp yerine kullanılabilecek uygulamalardan bazıları..

WHATSAPP YERİNE KULLANILABİLECEK UYGULAMALAR

WhatsApp’ın kabul edilemez politikasından sonra Türkiye dair pek çok ülkedeki vatandaşlar güncelleme kapsamına alındı. Kullanıcılara uygulama üzerinden belirli aralıklarda sözleşme gönderiliyor. 8 Şubat’a kadar sözleşmeyi kabul etmeyenler bu tarihten sonra bu uygulamayı kullanamayacak.

WHATSAPP YERİNE KULLANILABİLECEK UYGULAMALAR

Durum bu şekilde olunca WhatsApp yerine yeni alternatif uygulamalar araştırılmaya başlandı. WhatsApp yerine kullanılabilecek Telegram, Signal, Viber ve BİP gibi pek çok ücretsiz uygulama bulunuyor.

EN ÇOK TELEGRAM İNDİRİLDİ

WhatsApp’ın almış olduğu bu karar sonrasında pek çok kişi yeni sözleşmeyi kabul etmeyerek Telegram indirmeye başladı. Yaklaşık 10 milyonun üzerinde kullanıcısı olan Telegram an itibariyle her geçen gün yeni kullanıcı kazanmaya devam ediyor.

İKİNCİ SIRADA BİP VAR

Telegram’dan sonra en çok indirilen uygulamalardan bir tanesi de BİP. Yerli mesajlaşma uygulamalarından biri olan BİP, sadece bir günde 100 binden fazla indirme sayısına ulaştı. Hem İOS hem de Android üzerinden indirilebiliyor. BİP özellikleri ş şekilde:

Anlık çeviri ve mesajlaşma

10 kişiye kadar görüntülü görüşme

Mesajlar okunduktan sonra belirlenen süre içerisinde silinmesini sağlayabilirsiniz.

Telefonun şarjı bitmiş olsa bile, bilgisayar üzerinden iletişime devam edebilirsiniz.

Görüntüler çözünürlük kaybı olmadan gönderebilirsiniz.

SİGNAL UYGULAMASI

Bir diğer mesajlaşma uygulaması da Signal uygulaması olarak ifade ediliyor. ABD’li iş insanı Elon Musk, WhatsApp’ın gizlilik sözleşmesinin ardından Twitter üzerinden, “Signal kullanın” çağrısı yapıldı.

Exit mobile version