Başbakan Davutoğlu Önemli Açıklamalarda Bulundu

Başbakan Davutoğlu Önemli Açıklamalarda Bulundu

Ahmet Davutoğlu; terörden etkilenen toplum psikolojisinin iyileştirilmesi gerektiği bilgisini verdi. Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek’in İstiklal Caddesi’ne giderek alışveriş yaptığını söyleyip, hoşuna gittiğini de ifade etti. Tüm bakan ve bakan yardımcısı arkadaşlarına da fikirlerinin bu yönde olduğunu, toplumun içine karışıp, vatandaşla bir olunması gerektiğini vurguladım. Toplumdaki yaraların sarılması adına, vatandaşlarımızın yanıbaşında olmak son derece önemli mesajını da verdi.

Başbakan Davutoğlu Önemli Açıklamalarda Bulundu, gündeme ilişkin soruları da 6 ana başlıkta yanıtlandırdı.

Saldırılar

Bu ülkede terör faaliyetlerini gerçekleştirenler, istiyorlar ki tek konumuz güvenlik olsun. Böyle olursa ülke kaosa sürüklenir. Tek gündemimiz hiçbir zaman güvenlik olmamalı. Elbette ki bu konu aklımızda, çalışıyor, önlemler alıyoruz ancak tek konumuz bu olmayacak. Engellediğimiz bir çok terör faaliyetinin sayısını da biz biliyoruz. Bunları gerçekleştiren kişiler zaten terörden başka birşey konuşmayalım istiyorlar.

AYM de gündemde

Gündemdeki konuların arasında Anayasa Mahkemesinin de olduğunu belirten Ahmet Davutoğlu, elbette bunu da konuşacağız, yasamanın şuanda varolan işleyiş ve bütünlükle devam edebilmesi mümkün değil ifadelerini kullandı.

Tutuksuz yargılamalar

Akademisyenlere yönelik yapılan tutuklamada kişilerin suçları kanıtlanana kadar tutuklu kalmalarına karşı olduğunu dile getiren Ahmet Davutoğlu; kişinin suçsuz olduğu ortaya çıkarsa tutuklu geçirdiği süre telafisi olmayan süredir. Bu konuda bende bir akademisyen ve 28 Şubatta bunu yaşamış biri olarak doğru görmüyorum ifadesini kullandı.

Başika Üssü

Başika üssüyle alakalı olarak sorulan sorulara da, IRAK hükümetine yardımcı olmak, Halep, Musul, Süleymaniye bölgelerinin Türkiye için güvenlik alanı oluşturması ve PKK’nın Suriye’ye geçişini engellemeye çalışmak ifadelerini kullanan Ahmet Davutoğlu başika sorularını da 3 temel etrafında bu şekilde açıklamaktadır.

Şanlıurfa Ziyaretleri

Başbakan Davutoğlu, Ankara dışında ilk bakanlar kurulu toplantısını Şanlıurfada yapmayı planladıklarını belirtti. Ayrıca doğu illerine ziyaretlere devam edeceğini de dile getirdi.

Devirmek İçin Uğraşırlar

Dokunulmazlıkların kötüye kullanılması noktasında, milletvekillerinin görevden atılmadıkları, yalnızca hukuki sürece dahil oldukları ifadelerini kullanan Davutoğlu, kimsenin milletvekilliği hakkını elinden almıyoruz. Bu noktada milletvekili sayısında 4 eksik olsa idi, herkes doğrudan hükümeti devirmek için uğraşırdı. Ancak öyle olmayacak, biz demokratik bir devletiz ifadelerini kullandı.

Kamupersoneli.net

Exit mobile version