SGK Rekor Kırdı

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK), Sağlık hizmetleri tedavisiyle 2015 yılında rekor kırdı. Geçen  sene 68 milyon vatandaşa 440 milyonu aşkın tedavi sunduğu öğrenildi.

440 milyon vatandaşa hizmet sunan SGK 340 milyon reçete yazıldığını açıkladı. 1 senelik sağlık hizmetleri faturası 56 milyar liraya dayandı. Sosyal Güvelik Kurumu Başkanı D.r Mehmet Selim Bağlı, Sosyal Güvenlik Kurumu ve SABİDER işbirliği ile düzenlenen branş bazlı faturalandırma ve mevzuat eğitimi toplantısına katıldı.

Kamu ve Kurumu Zarara Uğratmaya Kalkanlara İzin Vermeyeceğiz
Toplantıda konuşan SGK başkanı Dr. Mehmet Selim Bağlı SGK kurumunu ve Kamu zarara uğratmaya kalkan hiç bir eyleme izin vermeyecekleri konusu üzerinde durdu. Usul ve esasları gözden geçirmeye hazır olduklarını dile getiren Bağlı “Primleri vatandaşlardan topluyoruz. Bu bize emanet edilen bütçeyi sağlık hizmetinin finansmanı için kullanmak zorundayız. Bunun için de hukuka uymak zorundayız.” dedi.

2015 Yılında 30 Milyon Vatandaş Özel Hastanelerden Hizmet Aldı
Sosyal Güvenlik Kurumu Başkanı Dr. Mehmet Selim Bağlı , Türkiye Cumhuriyeti’nin sağlık hizmetleri konusunda hiç bir tavizde bulunmayacağını belirtti. 2015 Yılında yazılan reçetelerin sayısını 340 milyon olarak açıklayan Bağlı, 2015 yılında özel hastaneden hizmet alan 30 milyon vatandaş için 8.9 milyar ödemenin yapıldığını belirtti. Vatandaşa sunulan sağlık hizmetinin kamu ya da özel sektörde olmasını takıntı etmediklerini belirten SGK başkanı “Önemli olan vatandaşımızın memnuniyetidir” dedi.
Gündem haberlerini, Kamu haberlerini, Son dakika haberlerini ve çok daha fazlasını kamupersoneli.net adresinin android uygulamasını indirerek takip edebilirsiniz.

Kamupersoneli.net

Exit mobile version