Sağlık Bakanlığı 12 bin personel alım başladı mı? ÖSYM Sağlık Bakanlığı personel alımı başvuru kılavuzu yayınladı mı?

Sağlık Bakanlığı 14 farklı branşta 12 bin personel alımı yapılacağı açıklanması sonrasında personel alım ilanına başvuru yapmak isteyen adaylar Sağlık Bakanlığı 12 bin personel alım başladı mı? sorusunun cevabını araştırmaya başladı.

KPSS PUANINA GÖRE SAĞLIK BAKANLIĞI PERSONEL ALIMI YAPACAK

Bakan Koca Sağlık Bakanlığı 12 bin personel alımı hakkında yaptığı açıklamada, ”Bakanlığımız taşra teşkilatı hizmet birimlerinde istihdam edilmek üzere, KPSS puanına göre ÖSYM tarafından yapılacak merkezi yerleştirme ile 12 bin sözleşmeli sağlık personeli alıyoruz.” dedi.

SAĞLIK BAKANLIĞI 12 BİN PERSONEL ALIMI KADRO VE POZİSYONLARI AÇIKLANDI

Sağlık Bakanlığı 12 bin personel alım ilanında 14 farklı kadro ve pozisyona personel alımı yapılacağı açıklanarak, 7 bini hemşire, bin 700’ü ebe ve 2 bin 864’ü sağlık teknikeri/teknisyeni olmak üzere psikolog, sosyal çalışmacı, biyolog, odyolog, çocuk gelişimcisi, diyetisyen, fizyoterapist, iş ve uğraşı terapisti, dil ve konuşma terapisti, perfüzyonist ve sağlık fizikçisi unvanlarında alım yapılacağı bildirildi.

ÖSYM SAĞLIK BAKANLIĞI PERSONEL ALIMI BAŞVURU KILAVUZU YAYIMLANDI MI?

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca tarafından binlerce kişinin merakla beklediği personel alım açıklaması sonrasında ÖSYM’nin Sağlık Bakanlığı personel alımı başvuru kılavuzu ne zaman yayımlayacağı merak konusu oldu.

ÖSYM Başkanlığına Sağlık Bakanlığı 12 bin personel alım ilanı ile ilgili belgelerin teslim edildiğini belirten Koca, ”Gerekli hazırlıklar yapıldıktan sonra Tercih Kılavuzu, ÖSYM’nin internet sitesi üzerinden yayınlanacak ve adaylar tercihlerini bu Kılavuzda belirtilen tarihler arasında yapabilecek. ÖSYM tarafından merkezi yerleştirme ile yapılacak olan atamalarda mülakat olmayacak. Duyurular, Bakanlığımızın Yönetim Hizmetleri Genel Müdürlüğü ve ÖSYM internet adresinden takip edilebilir.” dedi.

Exit mobile version