Kpss

2020 KPSS için kritik gelişme! ÖSYM duyurdu

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) Başkanlığınca Kamu Personel Seçme Sınavı Ortaöğretim (2020-KPSS Ortaöğretim) yarın 81 ilde ve KKTC’nin başkenti Lefkoşa’da düzenlenecek. Sınav saat 10:15’te başlayacak ve 120 sorudan oluşacak. Adaylara Genel Yetenek” ve “Genel Kültür” testleri uygulanacak ve 130 dakika süre verilecek.

KPSS Ortaöğretim adayları, saat 10.00’dan sonra sınav binalarına alınmayacak. OSYM tarafından yapılacak sınavlara katılacağını sınav giriş belgeleriyle belgeleyenler (bu kişilerin yanlarında bulunan es, kardeş, anne veya babadan bir refakatçi) ile sınav görevlileri, sokağa çıkma kısıtlamasından muaf olacak.

SINAV SONUÇLARININ AÇIKLANACAĞI TARİH

Ayrıca Ölçme Seçme ve Yerleştirme Merkezi tarafından sınav takvimi paylaşıldı. Bu sınav takvimi kapsamında sınav sonuçlarının ne zaman açıklanacağı da belli oldu. Bu doğrultuda KPSS 2020 lise düzeyi sınav sonuçları 24 Kasım’da açıklanacak.

Sınav görevlilerinin Kovid-19 durumları, HES kodları aracılığıyla takip edilecek. Kovid-19 belirlenen sınav görevlilerinin görevleri iptal edilerek yerlerine yeni görevlendirmeler yapılacak.