Askerlik 1 ay uzayacak mı? Asker terhisleri durduruldu mu?

Milli Savunma Bakanlığı askerlik sevk işlemlerinin durdurması askerlik görevini bitmesine sayılı günler kalan askerleri tedirgin etti.

ASKERLİK 1 AY UZAYACAK MI?

Askerden terhis olmayı bekleyen binlerce asker Askerlik 1 ay uzayacak mı? Asker terhisleri durduruldu mu? sorularının cevaplarını araşrıtıyor.

ASKERLİK TERHİSLERİ DURDURULDU MU?

MSB şuanda sadece sevk tarihlerinin ertlenediğini duyursa da güvenlik kaynaklarından alınan bilgilere göre askerlik terhislerinin durdurulmasıyla ilgili bir gelişme bulunmuyor. Askerlik 1 ay uzayacak mı? sorusunun cevabı ile ilgili olarak ise MSB’den resmi açıklama yapılması bekleniyor.

BAKAN AKAR DAHA ÖNCE 1 AY ASKERLİK UZADIĞINI AÇIKLAMIŞTI

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar daha önce 1 ay askerlik uzatıldı açıklamasında, “Bugüne kadar Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) bünyesinde gözümüz gibi sakındığımız Mehmetçik ile yeni gelecek evlatlarımızın salgına karşı korunması maksadıyla daha önce kritik dönemlerde uyguladığımız gibi nisan ayında askere alınacak 53 bin yükümlü gencimizin silah altına alınmasının ertelenmesinin, birliklere yeni er gelmeyeceği için de Kasım 2019 celp döneminde silah altına alınanların hizmet süresinin bir ay uzatılmasının ve bir ay sonra konunun yeniden incelenmesinin uygun olacağı değerlendirilmiştir.” ifadelerini kullanmıştı.

Exit mobile version