Kpss

2020 KPSS ön lisans sonuç tarihi ÖSYM tarafından duyuruldu

KPSS önlisans sonuçları için devlet memuru adaylarının heyecanlı bekleyişi devam ediyor. Ön lisans programlarından mezun olan adaylar kamu kurum ve kuruluşlarına atanmak için KPSS’ye katıldılar. Sınav sonuçlarının ne zaman açıklanacağı ise merak konusu oldu. 

SONUÇLAR 26 KASIM’DA AÇIKLANACAK

Bu doğrultuda Ölçme Seçme ve Yerleştirme Merkezi tarafından KPSS ön lisans sonuçlarının 26 Kasım 2020 tarihinde açıklanacağı belirtildi. 

KPSS ön lisans sonuçları açıklandığında adaylar sonuçlarını T. C. Kimlik Numaraları ve ÖSYM şifreleri ile ÖSYM’nin https://sonuc.osym.gov.tr internet adresinden veya mobil uygulamalarından öğrenebilecekler ve sonuç belgesi adayların adreslerine gönderilmeyecek.

ANLIK OLARAK HABERDAR EDECEĞİZ

Sonuç bilgilerinde adayların testlere verdikleri doğru ve yanlış cevap sayıları ve KPSS puanları yer alacaktır. İnternet sayfasında ilan edilen sonuç bilgileri adaylara tebliğ hükmündedir. ÖSYM Aday İşlemleri Sistemi’nde kayıtlı kimlik bilgilerinde değişiklik olan adayların, daha önce almış oldukları sınav/yerleştirme sonuçları, değişen kimlik bilgilerine göre yeniden düzenlenmez.

Ölçme Seçme ve Yerleştirme Merkezi tarafından sonuçlar açılandığında adayları sitemiz ve mobil uygulamamız üzerinden anlık olarak haberdar edeceğiz.