2016 ALES İlkbahar Dönemi Sınavı İçin Başvurular Sona Eriyor

8 Mayıs 2016 tarihinde gerçekleşecek olan 2016-ALES İlkbahar Dönemi: 2016 Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitimi Giriş Sınavı için başvurular 30 Mart 2016 tarihinde sona eriyor.

2016-ALES Başvuru Ücretleri Hangi Bankalara Yatırılacak?

Adayların 2016-ALES İlkbahar Dönemi: 2016 Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitimi Giriş Sınavına başvuruda bulunabilmeleri için 80 TL Sınav Başvuru ücretini ÖSYM tarafından belirlenen bankalara ( Türk Ekonomi Bankası, Halkbank ATM, Ziraat Bankası İnternet bankacılığı ve mobil bankacılık , Kuveyt Türk Katılım Bankası’nın tüm şubeleri ve internet bankacılığı, Akbank’ın tüm şubeleri, ATM ve internet bankacılığı) yatırması gerekiyor.
2016 Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitimi Giriş Sınavı (2016 ALES ) ilkbahar dönemi sınavı başvurusu için “http://ais.osym.gov.tr” adresine adayların giriş yapması gerekiyor. Adaylar T.C Kimlik Numaraları ve Aday şifreleriyle sisteme giriş yapabilir, başvuru işlemlerini tamamlayabilir.
Adaylar başvuru formunu Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) resmi internet sitesi üzerinden edinebilirler.

2016 Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitimi Giriş Sınavı (2016 ALES) Ne Zaman Gerçekleşecek?

Sınav 8 Mayıs 2016 tarihinde saat 09:30’da gerçekleşecek. 216 ALES İlkbahar dönemi sınavı toplam 150 dakika sürecek.

Sınav Nasıl Olacak?

Sınavın dili Türkçe olacak, adaylara sayısal ve sözel bölümden oluşan bir test uygulanacak, her iki bölüm tek kitapçık halinde sınava giren adaylara verilecek ve adaylar cevaplarını ilgili kağıtlara işaretleyecekler. Sınavda uygulanacak sayısal test bölümünde 40’ar sorudan oluşan iki test bulunacak bunlar sayısal-1 , sayısal-2 olacak, sözel bölümde de aynı şekilde iki test yer alacak. Sayısal 1 ve Sayısal 2 testlerinde sınava giren adayların sayısal ve mantıksal akıl yürütme becerilerini ölçmeye yönelik sorular bulunacak. Sözel testlerde ise, sözel akıl yürütme becerilerine yönelik sorular bulunacak.

Kamupersoneli.net

Exit mobile version