Aile Bakanlığı ASDEP Kapsamında 3 Bin Danışman Alacak

Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde Aile Bütünlüğünün Korunması Araştırma Komisyonu’nu sonrasında açıklamalarda bulunan Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Sema Ramazanoğlu, Aile Sosyal Destek Projesi (ASDEP) kapsamında 3 bin personelin çalışacağını ve bu personellerin aile içinde yaşanan ve gizlenen sorunların ortaya çıkarılması ve söz konusu mağdurların rehabilitasyonunun gerçekleşmesini sağlamakla yükümlü olacaklarını dile getirdi. ASDEP kapsamında psikolog, sosyal psikolog, klinik psikolog, toplum hizmeti uzmanı ve klinik uzmanı alımı yapılacağını dile getirdi.

Sema Ramazanoğlu “Her ailenin bir sosyal danışmanı olacak

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı’nın Aile Bütünlüğünün Korunması Araştırma Komisyonu’nda yaptığı konuşmaya göre ASDEP terör mağduru 4 il ve onların ilçesinde , Güneydoğu ve doğuda 11 ilde hayata geçen bir proje. ASDEP  sorun yaşayan tüm dezavantajlı vatandaşların bakanlığa ulaşarak sorunlarını çözme odaklı bir proje olacak. Aile odaklı problemleri etkin rehberlik hizmetiyle çözmeyi planladıklarını dile getiren Sema Ramazanoğlu, “Her ailenin bir sosyal danışmanı olacak” sözünü yineledi. Danışmanlar ailelere yapacağı ilk ziyaretlerde “ailede kaç kişinin olduğunu , ailedeki bireylerin yaşlarını, temel sorunlarını, engelli ya da kronik hastalığı olan birey var mı?” gibi bilgileri kayıt altına alacak. Daha sonra ASDEP kapsamında alınan personel ikinci izyaretinde aileye rehberlik ve rehabilitasyon hizmeti vermeye başlayacak. Üçüncü olarak psikoterapi aşamasına geçilecek. Ailede şiddet gören, aile içi enseste maruz kalan, ailenin dışarıya bildiremediği konular tespit edilecek ve bunların rehabilitesi gerçekleşecek. ASDEP ile Ailenin sorun çözme yeteneği geliştirilmiş olacak.
Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Sema Ramazanoğlu ASDEP kapsamında 3 bin personel alınacağını daha önce de dile getirmişti.

ASDEP Kapsamında Hangi Meslek Sahipleri Alınacak?

Gelişmelerden siz değerli ziyaretçilerimizi haberdar etmeye devam edeceğiz.

Kamupersoneli.net

Exit mobile version