FETÖ Öğrencilerine Test Kitapçıkları Diye Dağıttı ALS Soruları Çıktı

2013 yılında gerçekleşen Askerli Lise Sınavı (ALS) sorularının FETÖ dershanelerinde deneme sınavı kitapçığı olarak dağıtıldığı ve soruların 2013 ALS’de birebir çıktığı ortaya çıkmıştı. Fethullahçı Terör Örgütü (FETÖ) askeri liselere sızmak için daha önceden sınav sorularını elde edip dershanelerde bulunan öğrencilere bu soruları deneme sınavı gibi göstererek ezberletmiş ve 2013 ALS’de sorular birebir çıkmış.

Bize Kod İsimler Verdiler , Telefonlarda Fetullah Gülen’den Bahsetmemiz Yasaktı

Şüpheli sınava girdiği öğrenilen öğrencilerden T.F.B savcılığa ifade verdi. Savcılığa verilen ifadede bulunduğu semtte ücretsiz bir matematik kursu bulunduğunu ve gittiği dershanede ismini osman olarak tanıtan bir ağabeyle tanıştığını belirtti. T.F.B savcılığa konuyla ilgili verdiği ifadede “Bize kod isim verdiler. Telefon görüşmelerinde Fetullah Gülen’den kesinlikle bahsetmememizi, cemaat evine gidip geldiğimizi kimseyle paylaşmamamızı istediler” şeklinde konuştu.

Askeri Lise Sınavına Gir Tavsiyesi
T.F.B cemaat evlerine gittiğini ve bu evlerde Fetullah Gülen’in kitaplarının okutulduğunu, bilgisayarlardan Fetullah Gülen vaazlarının dinletildiğini belirtti. Kendisiyle ilgilenen söz konusu cemaat abisinin kendisine ALS’ye girmesi tavsiyesinde bulunduğunu dile getirdi. Sınav yaklaştığı zaman T.F.B her zaman gittiğinden başka bir eve gittiğini dile getirerek, bu süre zarfında evden hiç çıkmadığını ve yemin ettirerek soruları kendilerine ezberlettiklerini dile getirdi.
Test Kitapçığında Çıkan Sorular Birebir ALS’de Çıkmış
Kitapçıklardaki soruları birebir ezberlemeleri konusunda telkinlerde bulunulduğunu ve soruları sınav esnasında gördüklerinde şaşırmamalarını, sınav salonundan erken ya da geç çıkmamaları gerektiğini ayrıca sınav sonrasında sınav hakkında yorumda bulunmamaları gerektiğini söylediklerini dile getiren T.F.B , sınav sırasında kendilerine ezberleten soruların birebir aynı olduğunu fakat şıkların değişik çıktığını dile getirdi. Test kitapçıklarına çalıştıkları esnada cemaat abilerinin sınavda bu sorular çıkmayacak fakat benzer sorular çıkacak demelerine rağmen soruların birebir aynı olduğunun altını çizdi.

 Kamupersoneli.net

Exit mobile version