27. Dönem POMEM polis alımı için kritik gelişme

26. dönem POPMEM kapsamında Polis Meslek Eğitim Merkezi bünyesine 7 bin polis memuru alımı gerçekleştirildi. Söz konusu alımlar lisans ve ön lisans mezunu adaylar arasından KPSS puanı ile gerçekleştirildi ve sonuçlar açıklandı. Pandemi nedeniyle ise eğitimler ertelenmişti.

26. dönem POPMEM kapsamında Polis Meslek Eğitim Merkezi bünyesine 7 bin polis memuru alımı gerçekleştirildi. Söz konusu alımlar lisans ve ön lisans mezunu adaylar arasından KPSS puanı ile gerçekleştirildi ve sonuçlar açıklandı. Pandemi nedeniyle ise eğitimler ertelenmişti.Pandemi nedeniyle ertelenen eğitimler , POMEM olan şehirlerde başladı. Geçtiğimiz hafta bir duyuru yayımlandı ve polisliği kazanan adayların eğitim merkezlerine gitmesi ve eğitim başlaması gerektiği belirtildi.

EĞİTİMLER BAŞLADI

Polis Akademisi Başkanlığı tarafından yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“Teşkilatımızın yeni Polis Memuru adayları, Polis Meslek Eğitim Merkezlerimizde 8 ay sürecek zorlu eğitimlerine Kovid-19 tedbirleri kapsamında başlamışlardır.”

Geçtiğimiz haftalarda, Polis Akademisi kaynaklarından aldığımız bilgiye göre POMEM eğitim süresinin 8 aya çıkarıldığı, 26. dönem POMEM’lerin 8 ay eğitim alacağı öğrenildi.

27. DÖNEM POMEM POLİS ALIMI 

Eğitimlerin başlamasının ardından 27. dönem POMEM polis alımının ne zaman yapılacağı merak konusu oldu. POMEM ‘de eğitimlerin 8 aya çıkması, yeni alımı biraz geciktirecek. Edinilen bilgilere göre 2020 yılının sonuna kadar POMEM alımı beklenmiyor. Ön lisans KPSS’nin yapılıp sonuçlarının Kasım ayında açıklanmasının ardından yeni dönem POMEM polis alımı için süreç belli olacak.

POMEM polis alımında KPSS şartı geçtiğimiz dönem ön lisans mezunları için değişmişti. Bu doğrultuda adayarın KPSS araştırması devam ediyor. Daha önce 70 olan ön lisans KPSS puanı 65’e düşürülmüştü. 

Exit mobile version