ÖSYM 2020 KPSS sonuçlarının açıklanacağı tarih belli oldu

KPSS’de Genel Yetenek, Eğitim Bilimleri, Alan Bilgisi, ÖABT sınavlarını geride bırakan adaylar gözlerini ÖSYM’nin açıklayacağı sonuçlara çevirdi. Milyonlarca aday tarafından KPSS sonuçlarının ne zaman açıklanacağı araştırılıyor. 

SINAV SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK? 

Konu ile ilgili olarak Ölçme Seçme ve Yerleştirme Merkezinin sınav takvminine göre KPSS sonuçları 22 Ekim 2020 tarihinde açıklanacak. 

Adaylar sonuçlarını 22 Ekim 2020 tarihinde ÖSYM’nin sonuç açıklama platformu olan https://sonuc.osym.gov.tr/ adresinden öğrenilebilecek. Sınav sonucu öğrenebilmek için T. C. Kimlik Numarası ve şifre ile giriş yapılarak sonuçlar sorgulanabilecektir.

KPSS LİSE 

Corona virüsü sebebiyle bu sene ÖSYM’nin yaptığı birçok sınavın tarihlerinde gecikmeler yaşandı. Ancak ÖSYM, bazı sınavların sonuçlarını erken erişime açtı. KPSS sonuçları da ÖSYM’nin yoğunluk durumuna göre daha erken ya da daha geç olarak da değişiklik gösterebilir.

Tüm bunların yanı sıra KPSS Ortaöğretim 2020 sınavı 22 Kasım’da gerçekleştirilecek. Sınav sonuçları ise 24 Aralık’ta açıklanacak.

Exit mobile version