Memur Adayları Dikkat ! 2020 KPSS Lise İçin Kritik Gelişme !

ÖSYM tarafından bu yıl gerçekleştirilecek KPSS sınavı için başvurular lise mezunu adaylardan alındı. Lise mezunu olup kamu kurum ve kuruluşlarında istihdam edilmek isteyen vatandaşlar KPSS ortaöğretişm sınavına katılarak aldıkları puanlar ile tercih yapmak sureti ile atanmayı bekleyecek. 

SINAV 22 KASIM’DA 

KPSS Ortaöğretim 2020 sınavı 22 Kasım’da gerçekleştirilecek. Sınav sonuçları ise 24 Aralık’ta açıklanacak. Adayşar KPSS ortaöğretim için başvurularını 15 Eylül 2020 ile 30 Eylül 2020 tarihleri arasında gerçekleştirmişlerdi. Çeşitli sebeplerden dolayı başvurusunu yapamayan adaylar için ikinvi bir şans verildi ve 9 Ekim saat 23:59’a kadar geç başvurular alınacak.

2020 KPSS Ortaöğretim başvuruları elektronik ortamda ÖSYM resmi internet sitesi üzerinden yapılacak. ÖSYM Aday İşlemleri Sistemi’nde geçerli fotoğrafı ve geçerli eğitim bilgisi bulunan adaylar, başvuru işlemlerini bireysel olarak internet aracılığıyla (https://ais.osym.gov.tr) veya ÖSYM Aday İşlemleri Mobil Uygulaması’ndan veya istedikleri bir başvuru merkezi aracılığıyla yapabileceklerdir.

ÖSYM’DEN AÇIKLAMA YAPILDI

ÖSYM AİS üzerinden adaylar T. C. Kimlik Numarları ve şifreleri ile giriş yaparak başvurularını gerçekleştirebileceklerdir. 

Konu ile ilgili olarak ÖSYM tarafından bir açıklama yapıldı ve “2020 Kamu Personel Seçme Sınavı için 8 Ekim 2020 ile 9 Ekim 2020 tarihleri geç başvuru günleridir. İnternet aracılığı ile bireysel başvuru yarın saat 23:59’da sona erecektir.” ifadelerine yer verildi. 

Exit mobile version