2016 YDS Sınav Soruları ve Cevapları-27 Mart 2016

Yabancı Dil Bilgisi Seviye Tespit Sınavı (YDS) İlkbahar Dönemi sınavı 27 Mart Pazar günü yapıldı. Sınav sorularını ve sınavla ilgili genel durumu adaylarla birlikte değerlendiriyoruz.

YDS’de İngilizce, Almanca, Fransızca, İtalyanca, İspanyolca, Rusça, Arapça, Farsça, Bulgarca ve Yunanca olmak üzere toplam 10 dilden sınav yapıldı. Saat 9:30’da başlayan sınavda adaylara 80 soru yöneltildi ve 150 dakika süre verildi.

SINAV SORULARI VE CEVAPLARI

Sınav soruları ve cevapları ÖSYM tarafından açıklandığı anda üstte verdiğimiz link aktif olacaktır.

Sınava İlişkin Bilgiler

Sınavda adaylara girdikleri yabancı dillerden dil ve kelime bilgisi, çeviri ve paragraf konularından çeşitli türde sorular yöneltildi. Sınavda her soru 1,25 puan değerinde olacak ve yanlış cevaplar doğru cevapları etkilemeyecek. Sınavda puanlar 100 üzerinden değerlendirilecek ve puan sıralaması

90-100 arasında olanlar A düzeyinde
80-90 arasında olanlar B düzeyinde
70-80 arasında olanlar C düzeyinde
60-70 arasında olanlar D düzeyinde
50-60 arasında olanlar E düzeyinde kabul edilecek.

Sınava yüksek lisans ve doktora yapmak isteyenler ile çalıştıkları kurumlarda yabancı dil tazminatından yararlanmak isteyenler katılmaktadır. Sınava ilişkin tüm bilgilendirmeler ÖSYM’nin internet sitesi üzerinden açıklanacak.

Sizce YDS’de sorulan sorular nasıldı? Geçmiş sınavlarla karşılaştırdığınızda sorular daha mı kolay dı, yoksa zor muydu? En çok hangi soru tiplerinde zorlandınız, verilen süre tüm sorulara bakabilmeniz için yeterli oldu mu?

Sizlerde bugün yapılan sınava ilişkin yorumlarınızı alt tarafta bulunan yorum bölümümüzden paylaşabilir, sınava ilişkin genel durumunuzu adaylarla birlikte değerlendirebilirsiniz.

SINAVA İLİŞKİN YORUMLAR VE DEĞERLENDİRMELER ALT TARAFTA YAPILMAKTADIR. SİZLERDE SINAVLA İLGİLİ GENEL DURUMU ADAYLARLA PAYLAŞABİLİRSİNİZ

2016-YDS İlkbahar dönemi sınav sonuçları 14 Nisan 2016tarihinde açıklanacak.

Exit mobile version