2020 Yılında EGM PÖH Alımı (Polis Özel Harekat) Yapılacak Mı? Aranan Şartlar Neler?

Binlerce aday tarafından PÖH alımı hakkında araştırma yapılıyor. En son yapılan kadın PÖH alımı sürecinde de rekor sayıda başvuru yapıldı. PÖH olmak isteyen vatandaşlar ise Emniyet Genel Müdürlüğü Polis Akademisi Başkanlığı tarafından yayımlanan ilanı bekliyor. Adaylar polis olmak için sözlü mülakatın yanı sıra fiziksel parkurlarda da ter döküyor ve sınavı kazanmaya çalışıyor. EGM tarafından yapılan açıklamalar kapsamında PÖH, POMEM ve PMYO ilanları yayımlanıyor ve alımlar yapılıyor. Şu an için EGM tarafından yayımlanan bir PÖH alımı yok. Bakan Soylu artık PÖH alımlarının kurum içinden yapılacağını ifade etmişti. 

PÖH NASIL OLUNUR? 

Şu anda bir PÖH alımı yok. İçişleri Bakanı Soylu’nun açıklamaları doğrultusunda PÖH alımları artık kurum içinden yapılacak. Sonradan bir değişiklik yapılmazsa mevcut polislerin içinden dönem açılan sınavlar ve eğitimler sonucunda ihtiyaç duyulan PÖH kadroları doldurulacak. 

Konu ile ilgili olarak İçişleri Bakanı Süleyman Soylu daha önce yaptığı açıklamalarında PÖH alımının artık kurum içinden yapılacağını belirtmişti. Bu doğrultuda üniversite sınavını kazanmak ve mülakatları geçmek sureti ile Polis Meslek Yüksekokulu ve Akademiye giren adaylar polislik mesleğini yaparken kurum içinde sınavlara giriş yaparak PÖH birimine geçebilecektir. 

KİMLER PÖH OLABİLİR? 

Adayların Polis Eğitim Merkezinde eğitim almış olması istenmektedir. Polis Meslek Yüksek Okulu öğrencileri, eğitimlerine devam ederken özel harekat polisi olmak istediğini tercihine ekleyebilmektedir. Bunun yanı sıra mesleğine polis olarak devam edenlerin de PÖH olmak için başvuru yapma hakkı vardır. 671 sayılı kanun hükmünde kararname ile polisler de özel hareket başvurusu yapabilmektedir. 

Bununla birlikte Polis Meslek Yüksek Okulu öğrencileri ve polislik kadrosunda çalışan kişiler PÖH olmak için başvuru yapabildiği gibi her iki grup adaydan da başvuru için bazı şartları sağlaması bekleniyor. Yaş şartı 28 yaşından gün almamış olmak gerekiyor ve Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olması gerekiyor ve silah taşıma engelinin de bulunmaması gerekiyor. 

PÖH başvurularında herhangi bir KPSS puanı aranmamaktadır. Ancak adayların en az lise mezunu olması gerekirken eğitim şartı ise herhangi bir düzenleme ile veya yeni açıklama ile değiştirilebilir. Ayrıca adayların terhis tarihinin de başvuru tarihinden en az 3 yıl önce olması gerekmektedir. 

Exit mobile version