2020'de Bir Öğretmen Ataması Daha Yapılacak Mı? Bakan Selçuk'tan Önemli Açıklama

Cnn Türk ekranlarına konuk olan, Hande Fırat’ın gündeme ilişkin sorularını yanıtlayan Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, öğretmenlerle ilgili önemli açıklamalarda bulunarak öğretmen ataması ile ilgili soruları da yanıtladı. Bakan Selçuk açıklamalarında 2020 yılında yeni öğretmen atamasının yapılıp yapılmayacağını belirtti.  

Açıklamalarında “Okulları kapattığımızda on binlerce öğretmen işsiz kalabilir. O yüzden dengeyi korumak zorundayız.” ifadelerini kullanan Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk ‘2020 yılında atama olacak mı?’ sorusuna şöyle yanıt verdi: 

“SOSYAL BASKI GRUBU” 

“Atama bekleyenlerden mesaj gelmesi normal bence. Bir sosyal baskı grubu olarak çalışma yapıyorlar. Ben de görüşüyorum temsilcileri ile. Elbette imkanlar ölçüsünde daha fazla nasıl alabiliriz peşindeyiz.  

Eylül ‘de 20 bin atama yapıldı. Bu sene 40 bin olmuş oldu. 

“2020’DE ATAMA YOK” 

2020 yılı içinde yeni bir atama yok. 2021 yılında atama olacak. Alımın sayısı yine kabinede yapılan değerlendirmeler ve kamunun 2021 bütçesi içinde personel alımı içinde , MEB’in personel alımı sayısının kaç olduğu konusunda netleşecek.” 

EK DERS ÜCRETİ

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk ek ders ücretleri hakkında ise “Ek ders ödemeleri kesinlikle verilecek. Öğretmenlerimizi mağdur etmeyiz. Kesinlikle alacaklar. Öğretmen ücreti alacakları tarihi biliyorlar.” şeklinde konuştu. 

Exit mobile version