Askeri Personel

Uzman Jandarma nedir? Uzman Jandarma başvuru şartları nelerdir? Uzman Jandarma maaşları ne kadar?

Jandarma Genel Komutanlığı bünyesinde görevli olarak çalışan Uzman Jandarma hakkında vatandaşlar yeterli bilgiye sahip değiller. Bu nedenle Jandarma Uzmanlar için araştırmalar yapılıyor. 2020 yılında uzman çavuş olarak görev almak isteyenlerin 26 yaşını doldurmamış olmaları gerekiyor. Uzman jandarma başvuru şartlarını yerine getirenler ise Jandarma Genel Komutanlığı tarafından verilen ilanlara başvuruda bulunabilirler.

Uzman Jandarma nedir? Uzman Jandarma başvuru şartları nelerdir? Uzman Jandarma maaşları ne kadar?

Uzman Jandarma Başvuru Şartları Nelerdir?

26 yaşından gün almamış olmak

En az ilkokul mezunu olmak

Askerliğe engel sağlık sorunu bulunmamak

Sabıka kaydı bulunmamak

Terhisten itibaren 3 yıl içerisinde başvuruda bulunmak

Uzman Jandarma Başvuruları nasıl yapılır?

Uzman Jandarma için başvuru şartlarını taşıyan adaylar Jandarma Genel Komutanlığı tarafından açılan sınavlara başvuruda bulunabilirler. Başvurusu kabul edilen adaylar mülakat ve spor yeterlilik sınavlarına alınırlar. Başvurusu olumlu sonuçların ise güvenlik soruşturmasının olumlu sonuçlanması gerekmektedir. Tüm aşamaları geçen adaylar 6 aylık eğitime alınırlar.

Uzman Jandarma maaşları ne kadar?

TSK’ya bağlı olarak çalışan uzman jandarma maaşları görev yapılan bölgeye göre farklılık göstermektedir. Görevine yeni başlayan uzman jandarma 4,600 lira ile 4,950 lira arasında ve Doğuda görev yapan jandarma uzman çavuş maaşı ise 6 bin lira ile 7,500 lira arasında maaş almaktadır. Uzman Jandarma maaşları memur maaş zammına bağlı olarak artış göstermektedir.